De 3 meest interessante artikelen over Machine Learning deze maand – november ’17

Er verschijnen talloze artikelen en gelukkig ook toepassingen op het gebied van Machine Learning. Voor iedereen die door de bomen het bos wil zien, selecteren wij maandelijks de meest interessante artikelen. Meld u aan voor onze nieuwsbrief (onderaan deze pagina) om deze als eerste te lezen.

 • Kunstmatige stem klinkt griezelig menselijk

  De Ierse startup Voysis heeft een kunstmatige stem ontwikkeld die griezelig menselijk klinkt en waarbij de intonatie beter is dan bij de stem van Siri en Alexa. Deze stem heeft de startup ontwikkeld met WaveNet, ontdekt door Google’s DeepMind. Hierover wordt gezegd dat het een belangrijke sprong voorwaarts is in de kunstmatige stemtechnologie. Maar het roept ook vragen op: hoe menselijk willen we de kunstmatige stem laten klinken?

  Lees dit artikel op Forbes.com [6 minuten].

 • AI: kunst en wetenschap

  Zijn we op weg naar een tijd waarin robots de hoofdrol gaan spelen? Of zullen machines ons niet gaan overtreffen in het denken en leren? Oliver Schabenberger, CTO van het softwarebedrijf SAS, heeft onlangs een opiniestuk geschreven waarin hij dit laatste benadrukt. De revolutie is in staat taken uit te voeren met een nauwkeurigheid die voorheen nooit mogelijk was, maar hij stelt ook dat deze functionaliteiten nog steeds beperkt zijn. Wat kunnen we met AI en wat (nog) niet?

  Lees meer op InformationWeek.com [4 minuten].

 • Middelbare scholier helpt AI-experts

  Wonderkind Kevin Frans bouwde zijn eerste neurale netwerk twee jaar geleden, toen hij vijftien was. Inmiddels is hij stagiair bij OpenAI, een onderzoekscentrum, en werkt hij aan problemen die robots en andere AI-systemen tegenhouden. Hij ontwikkelde een algoritme waarmee virtuele robots kunnen leren welke arm- en beenbewegingen bij welke taken horen, zoals lopen en kruipen. In zijn onderzoek beschrijft hij de nieuwe ontwikkelingen.

  Lees het op Wired.com [3 minuten].

Wil je meer lezen over Machine Learning? Lees dan ook de artikelen van vorige maand.

Leer meer over Machine Learning en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

(Iedere nieuwsbrief bevat een link om weer uit te schrijven)

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.