Agile & Lean.
Om bij te blijven in de huidige, steeds veranderende wereld en haar snelle technologische en economische ontwikkelingen voor te zijn is het essentieel dat bedrijven hun producten en diensten regelmatig innoveren. Door de Lean Startup-methode te combineren met Agile-softwareontwikkeling kan een organisatie telkens opnieuw échte waarde te leveren voor gebruikers of klanten. In deze whitepaper bespreken we de unieke eigenschappen van beide methodes en de voordelen van de combinatie die jou in staat stelt de innovatiekracht van je organisatie te vergroten.
Agile & Scrum: de perfecte aanvulling.
Agile & Scrum: de perfecte aanvulling.
De drijvende motor achter de Lean Startup-methode is Agile-softwareontwikkeling. In de meeste gevallen pas je hierbij de Scrum Methodiek toe. Scrum is perfect te combineren met de Lean Startup Methodiek, omdat je hierbij werkt in korte, herhalende stappen – ook wel ‘iteratief’ werken genoemd. Scrum is een ontwikkelproces, terwijl de Lean Startup een high-level innovatieproces is. Om te innoveren en snelle bedrijfsresultaten te boeken, is het aan te raden om de ideeën van zowel de Lean Startup als die van Scrum te verankeren.
Kiezen voor GlobalOrange:
Onze drijfveer is het echt succesvol maken van onze klanten. Wij begrijpen en beschikken zelf over een start-up cultuur. We zijn bedreven in het op een creatieve manier oplossingen van complexe problemen, staan voor open communicatie en een vlakke organisatie.
We zijn echter geen start-up. Met een team van 50 mensen gevestigd in de Amsterdamse Posthoornkerk leveren we Enterprise Quality met Scale-up Speed. De producten die wij ontwikkelen zijn klaar voor de toekomst en omdat we werken met breed ondersteunde frameworks en libraries voorkomen we vendor lock-in.
Conclusie.
Agile softwareontwikkeling bepaalt in steeds grotere mate het onderscheidend vermogen van bedrijven.
Een combinatie van de Lean Startup-innovatiemethodiek en de Scrum-ontwikkelmethode stelt organisaties in staat snel concrete resultaten te behalen, zonder verzeild te raken in ouderwetse watervalprojecten. Wereldwijd is bij kleine en middelgrote bedrijven een sterke innovatieversnelling te zien. Zij passen deze combinatie-aanpak met succes toe. Denk alleen al aan Silicon Valley: hoeveel succesvolle initiatieven zijn daar wel niet tot stand gekomen
In minder dan 100 dagen naar een compleet nieuw Tikkie.
We ondersteunden het innovatie lab van ABN AMRO met de ontwikkeling van de Duitse, en nieuwe Nederlandse, versie van Tikkie. Samen met ABN AMRO en Tikkie hebben we de codebase van Tikkie gerefactored, klaar gemaakt voor localization en sterk schaalbaar gemaakt. Daarnaast hebben we met andere experts ervoor gezorgd dat Tikkie draait op Amazon’s AWS. Deze nieuwe versie van Tikkie is klaar voor de toekomst en kan groeien zonder dat de variabele kosten significant stijgen.
Gabi Helfenstein (Tikkie/Moneyou) aan het woord:
De Duitse variant van Tikkie hebben we samen met ontwikkelaars van GlobalOrange opgebouwd tijdens een 100 dagen challenge. In ons kantoor hing een, inmiddels beruchte, scheurkalender. Elke dag telde. We hebben deze ambitieuze deadline als team ruimschoots gehaald. Uiteindelijk hebben we 67 effectieve werkdagen nodig gehad om Tikkie in de Duitse App-store te krijgen.
Maak een afspraak.
Twee studievrienden, met achtergronden bij IBM en ABN, richtten in 2006 GlobalOrange op. Een ambitieuze start-up bestaande uit een paar laptops, een behangtafel en een klein kantoortje in Amsterdam. Die startup is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest innovatieve software bedrijven van Nederland. Met een internationaal team van 50 man sterk werken we aan software die onze klanten écht succesvol maakt en helpt innoveren.
Kunnen we u ook helpen? Maak een afspraak.