Whitepaper agile software ontwikkeling

Whitepaper Agile Software Ontwikkeling

Software ontwikkelen met snelle en meetbare bedrijfsresultaten

Het bedrijfsleven wordt tegenwoordig gedicteerd door steeds snellere technologische en economische ontwikkelingen.

Maar wat is de beste manier voor organisaties om snel, efficiënt en regelmatig nieuwe producten of diensten op de markt te kunnen zetten?

Download onze whitepaper:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Agile Software Ontwikkeling

Agile software ontwikkeling is een moderne manier van softwareontwikkeling. Agile laat zich vertalen als behendig of lenig. De geboorte van Agile als concept valt terug te leiden naar het Agile Manifesto. Een document dat werd opgesteld door 17 softwareontwikkelaars.

Agile softwareontwikkeling is vooral gericht op vermijden van risico’s door te ontwikkelen in overzichtelijke en korte tijdspannes. We zien elk van deze tijdspannes, of sprints, als een klein project op zich. Elk van deze kleine projecten bevat de noodzakelijke taken van een regulier project: analyse, planning, taakverdeling, ontwerp, testen en documentatie. Tijdens elke sprint wordt een bruikbaar product of feature opgeleverd. Aan het eind van elke sprint wordt het product getoond en getest. Zo worden risico’s beperkt en weten zowel klant als team dat ze de juiste kant op gaan.

In Agile wordt de nadruk gelegd op functionele software. Elke sprint dient een bruikbaar product of feature op te leveren.