beheer van noodverlichting

Onderhoudsapplicatie voor installateurs

Checkmore is software voor het beheer en onderhoud van noodverlichting. Inventarisatie en beheer gaat met dit platform snel en zonder fouten. Bovendien weet je altijd wanneer en waar je moet controleren.

UITDAGING

Het product van CheckMore is gebaseerd op een bestaande applicatie, ontwikkeld door Checkmore zelf. De vraag aan GlobalOrange was om deze bestaande applicatie om te bouwen naar een gebruiksvriendelijk SaaS product.

AANPAK

We hebben de bestaande code omgeschreven naar een schaalbaar SaaS product en ook meteen de UX drastisch verbeterd. Daarnaast is de legacy code herschreven en geschikt gemaakt voor geautomatiseerd testen en continuous integration.

RESULTAAT

  • Een professionele controleur kan binnen 5 minuten met Checkmore starten.
  • Minder fouten bij bestellingen, waardoor de reiskosten per installateur met 30% zijn afgenomen.
  • Werkvoorbereiders en monteurs kunnen sneller plannen en inspecteren.
  • Volledig inzicht in status, klanten en benodigde materialen.

Ambitie omgezet in succes

Refactoring
Het product van CheckMore is gebaseerd op een bestaand applicatie, ontwikkeld door Checkmore zelf. Tijdens dit project is deze bestaande applicatie herschreven naar een SaaS product. Daarnaast is de legacy code herschreven en daarmee geschikt gemaakt voor geautomatiseerd testen en continuous integration.

User Experience
Het user interface design van de applicatie is grondig onderhanden genomen zodat de diverse soorten gebruikers (planners, monteurs en managers) er prettig mee kunnen werken.

SaaS specialist
Het digitale product vormt de kern van de business van Checkmore. Bij de doorontwikkeling zijn regelmatige updates in de vorm van nieuwe functionaliteiten en een continue verbetering van de beleving van de eindgebruiker een must.

Papieren werkbonnen, facturen en materiaallijsten behoren tot het verleden

Kostenbesparing
Door het efficiënter plannen en het directe inzicht in de bedrijfssystemen worden altijd de juiste materialen besteld en rijden monteurs niet onnodig naar een klant.

Schaalbaar en toekomstklaar
Bij het ontwikkelen van Checkmore stond schaalbaarheid centraal. Het product is op commercieel succes voorbereid om eenvoudig te schalen en gebruik te maken van extra virtuele servers. Het product is hiermee dus geheel future-ready

“In de prettige samenwerking met GlobalOrange hebben we in korte tijd een zeer gebruiksvriendelijke en schaalbare applicatie weten te realiseren.”

beheer van noodverlichting
Ferdinand Hogenes
CEO Checkmore

Succesfactoren

Business sense

Bij de ontwikkeling van de gebruikersinterface is rekening gehouden met de wensen van alle type gebruikers. Zo is er bij de ontwikkeling van de mobiele schermen gelet op eventueel vermoeide handen van de onderhoudsmonteur en is de desktop applicatie volledig aangepast op de kantoormedewerker.

Time-to-Market

Doordat achter Checkmore een startup schuilgaat die een nichemarkt bedient, was het belangrijk dat er snel een product werd opgeleverd om de markt te betreden. Dankzij een duidelijk geformuleerd minimal viable product (MVP) en een Agile-aanpak lukte het in een korte periode de applicatie aan de klant op te leveren.

Lean en Agile

Door de lean & agile aanpak ging al snel een eerste versie van de applicatie live. Dit leverde waardevolle feedback op, die we door onze korte iteratieslagen snel implementeerden. Zo ziet de eindgebruiker snel nuttige functionaliteiten en is onze klant in staat om zijn investering constant slim in te zetten.

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.