IDChecker Online identificatie

Identiteitsbewijzen online verifiëren

Online valideren of de persoon ook werkelijk degene is wie hij of zij zegt dat hij of zij is is complex. IDchecker biedt de oplossing met online identificatie op desktop, smartphone en tablet. Voor identiteitsbewijzen uit 196 landen.

UITDAGING
Ontwikkel een interface die op alle smartphones werkt en waarmee je betrouwbare scan resultaten krijgt.

AANPAK
Gebruik van de laatste technologische ontwikkelingen was in dit geval nodig om het doel te bereiken.

RESULTAAT

IDChecker Online identificatie

Controleer paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen uit 196 landen

Snel zekerheid
De applicatie geeft zekerheid over het legitimatiedocument en het online legitimeren vindt op een makkelijke en snelle manier plaats.

Toegankelijk op ieder apparaat
Door een slimme combinatie van moderne technologieën werkt de applicatie zowel op desktop, tablet en smartphones. De applicatie is zowel op Windows, Mac OS, Linux, iOS en Android direct te gebruiken.

Betrouwbaar en veilig
Het digitale product is zo ontwikkeld, dat deze gemakkelijk te gebruiken is binnen de huidige websites van klanten en is per klant te configureren.

Van oud naar nieuw

IDchecker maakt het mogelijk om identiteitsdocumenten online te kunnen verifiëren. IDchecker ontwikkelde eerst een Adobe Flash applicatie. Omdat steeds meer browsers de ondersteuning voor Flash opheffen en er een plugin nodig is om het te gebruiken, heeft IDchecker het product opnieuw laten ontwikkelen. Dit keer in een moderne, breed ondersteunende technologie. Door HTML5 met Javascript te combineren heeft GlobalOrange een applicatie ontwikkeld die zowel op desktop, tablet en smartphones werkt. De applicatie is zowel op Windows, Mac OS, Linux, iOS en Android direct te gebruiken. Daarnaast is de applicatie zo ontwikkeld, dat deze gemakkelijk te gebruiken is binnen de huidige websites van klanten.

Tastbare demo’s

De functionaliteiten waren erg goed inzichtelijk tijdens het ontwikkelproces. Met behulp van korte sprints van twee weken, heeft het product vorm gekregen en hebben we de klant bij de tussentijdse resultaten betrokken. Hierdoor is er ook geen sprake geweest van onaangename verrassingen aan het einde van de rit en is er daarnaast efficiënt omgegaan met de ontwikkeltijd. Omdat het product op zowel tablet als mobiel werkt is het project binnen de organisatie van de klant ook echt gaan leven. Medewerkers konden de applicatie zelf direct op hun eigen toestel zien en gebruiken.

Succesfactoren

Expertise

GlobalOrange bezit over een scala aan ontwikkelaars met uiteenlopende kennis welke specifiek voor een bepaald project van toepassing kan zijn. Voor IDchecker was er een specifieke wens voor een HTML5 applicatie gecombineerd met moderne Javascript libraries. Deze wens hebben wij vervuld door een frontend ontwikkelaar in te zetten, gespecialiseerd in moderne webtechnologieën

Snel naar de markt

Middels rapid prototyping is binnen twee weken een technisch werkende versie gemaakt van de widget techniek. Op deze manier is getoetst of de beoogde oplossing met relatief nieuwe webtechnologieën toereikend was voor de wensen van de klant. Wat volgde was een aansluitende periode van twee maanden waarna de klant de volledige applicatie overgedragen heeft gekregen om de markt mee te kunnen betreden.

UX focus

Doordat de doelgroep van de applicatie uiteenloopt van jong tot oud, is een simpele gebruikerservaring erg belangrijk voor IDchecker geweest. Ondanks de moderne gebruikte technologieën moeten ook ‘niet technische mensen’ er gemakkelijk mee om kunnen gaan.

IDChecker Online identificatie

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.