JAA TO

eLearning app voor de luchtvaart

Joint Aviation Authorities Training Organisation (JAA TO) biedt opleidingen op het gebied van Europese en internationale wet- en regelgeving omtrent luchtvaartveiligheid. De organisatie liet een mobiele applicatie bouwen die haar klanten een helder overzicht van de opleidingen biedt. Gebruikers kunnen via de meertalige mobiele applicatie cursussen zoeken, boeken en betalen.

UITDAGING

Joint Aviation Authorities Training Organisation (JAA TO) vroeg ons het brede aanbod van trainingen en examens – op meer dan tien locaties wereldwijd – te ontsluiten via een app.

AANPAK

GlobalOrange ontwikkelde twee native mobiele apps voor IOS en Android. In nauwe samenwerking met onze interactie-ontwerper en JAA TO heeft dit geresulteerd in ogenschijnlijk simpele navigatie, zoek en boek mogelijkheden.

RESULTATEN

  • Door de native aanpak zijn de applicaties snel en is de beleving van de eindgebruiker optimaal.
  • Wereldwijd aanbod van >100 luchtvaardigheid-opleidingen in de app ontsloten.
JAA TO

Wereldwijd 13 opleidingslocaties, 1 universele applicatie

Native apps
De gebruiker moet op een klein scherm snel en overzichtelijk relevant aanbod vinden en daarop volgend boeken en betalen. GlobalOrange ontwikkelde daarom twee native mobiele apps voor IOS en Android. Hierdoor is de performance van de applicaties snel en de beleving van de eindgebruiker optimaal.

User Interaction
Het was een uitdaging om het brede aanbod van trainingen en examens – op meer dan tien locaties wereldwijd – te ontsluiten via een app. In nauwe samenwerking met onze interactie-ontwerper en JAA TO heeft dit geresulteerd in ogenschijnlijk simpele navigatie, zoek en boek mogelijkheden.

Custom design
Klanten kunnen de instellingen aanpassen aan hun persoonlijke voorkeur. Zo kunnen zij hun favoriete locatie en interessegebieden aangeven.

GlobalOrange denkt vooruit

User Experience voorop
Gebruikers van de apps zullen deze niet op dagelijkse basis gebruiken. Het is daarom van belang dat user interface meteen helder is en dat deze op conversie geoptimaliseerd is.

Business Sense
Voor JAA TO zijn wij een partner die proactief meedenkt. Onze belangrijkste drijfveer is om onze klanten echt succesvol te maken.

“De mogelijkheid om met behulp van de app te communiceren met JAA TO is geweldig! De eerste fase van ontwikkeling is zo goed verlopen dat we erop vooruit zien via de app mobile learning aan te bieden in de vorm van korte modulaire cursussen.”

JAA TO
Paula Vieira de Almeida
Business Development Manager – JAA TO

Succesfactoren.

UX focus

Gebruiksgemak stond voorop bij de ontwikkeling van de mobiele apps voor JAA TO. De eindgebruikers, werkzaam in de luchtvaart, zijn vaak onderweg en kunnen met de mobiele interface voor zowel iOS als Android smartphones met hun opleidingen aan de slag.

Samenwerking

Voor de aansluiting van de apps op de bestaande backend is intensief samengewerkt met de ontwikkelaar van deze backend. Middels een goed presterende API wordt informatie tussen de app en de back-end nu razendsnel uitgewisseld.

Agile

GlobalOrange werkte volgens de agile en scrum ontwikkelmethoden tijdens het ontwikkelproces. Twee parallelle teams van native app ontwikkelaars hebben in korte tijd middels de Scrum methodiek een resultaat neergezet dat aansluit bij de wensen van JAA TO.

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.