Larsa

Gebruik van landingsbanen geoptimaliseerd

Met Larsa besparen piloten tijd door hun vlucht vooraf te plannen en een start- of landingsbaan te reserveren. Tijdens het reserveren krijgen piloten direct te zien wat het meest geschikte moment is om hun vlucht uit te voeren.

UITDAGING
In opdracht van Lelystad Airport ontwikkelde GlobalOrange samen met Pixplicity en AirportCreators de Lelystad Airport Runway Scheduling App, oftewel Larsa.

AANPAK
Product strategy, product design en product development.

RESULTAAT

  • Uniek planning product voor piloten.
  • Slim algoritme om de belasting van de landingsbaan te berekenen.

Meer over LARSA

Met het product dat GlobalOrange, Pixplicity en AirportCreators ontwikkelden, plannen piloten in drie eenvoudige stappen hun General Aviation-vlucht op Lelystad Airport. LARSA geeft hun de mogelijkheid om tot een uur van te voren een vlucht in te plannen, te wijzigen of te annuleren. De app houdt gebruikers tevens op de hoogte van de operationele situatie op luchthaven. Indien gewenst kunnen gebruikers hun activiteit om de drukte heen plannen.

“Samen met GlobalOrange is het ons gelukt om LARSA binnen enkele maanden van een concept naar een volledig werkend platform te brengen. De proactieve houding en professionele werkwijze van GlobalOrange hebben daar enorm aan bijgedragen.”

Larsa
Joris Stolwijk
Product Owner – Airport Creators

“Met Larsa hebben we in slechts vier maanden een belangrijke applicatie ontwikkeld die op verschillende platformen draait en verschillende gebruikersgroepen bediend. LARSA is een geweldig innovatief product dat nog niet op deze wijze in de markt te vinden is.”

Larsa
Rick Lingmont
Product Owner & Project Manager SaaS – GlobalOrange

LARSA in de praktijk

Bij het inplannen van een vlucht kiezen piloten de activiteit die ze willen uitvoeren. Hierbij kun je denken aan VFR/IFR aankomst of vertrek. Daarna selecteren ze de gewenste datum en tijdstip van de gekozen activiteit. De applicatie informeert vervolgens de gebruikers of dit moment geschikt is voor de activiteit in kwestie. Na bevestiging worden ze teruggebracht naar een overzicht van alle geplande vluchten.

LARSA is beschikbaar en te downloaden via Google Play en de App Store. Vanzelfsprekend is de applicatie ook te gebruiken via een webbrowser.

SaaS bedrijven succesvol maken

Onze drijfveer is om onze klanten succesvol te maken. Wij begrijpen een start-up cultuur, omdat we daar zelf ook over beschikken. We zijn erin bedreven om op een creatieve manier complexe problemen op te lossen, we staan voor open communicatie en we werken in een vlakke organisatie.

We zijn echter geen start-up. Met een team van product specialisten gevestigd in de Amsterdamse Posthoornkerk en 140 collega’s in verschillende kantoren in Polen leveren we enterprise quality met scale-up speed. De producten die wij ontwikkelen zijn klaar voor de toekomst.

LARSA is niet het eerste digitale product dat GlobalOrange ontwikkelde voor piloten

Ook specifiek voor piloten ontwikkelde GlobalOrange de MORE Energy app. In samenwerking met KLM onderzoekt het VUmc de mogelijkheden om piloten fitter en gezonder te houden.

MORE Energy app is een samenwerking tussen KLM, KLM Health Services en de afdeling Sociale Geneeskunde van het VUmc. De innovatieve app is genomineerd voor de TEDx Amsterdam-award.

Omdat piloten doorgaans mobiel gebruik maken van MORE Energy is het user interface-design geoptimaliseerd voor smartphone en tabletgebruik. Daarbij is met de specifieke eigenschappen van iOS en Android rekening gehouden. Er is een back-end ontwikkeld om het wetenschappelijke model bij te stellen en de onderzoeksresultaten te meten.

 

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.