Measuremen

Wereldwijd werkomgevingen te verbeteren

Measuremen zet zich in om wereldwijd werkomgevingen te verbeteren. Dit doen zij door het meten van bijvoorbeeld de bezettingsgraad van een kantoor, activiteiten analyses, onder meer door de inzet van sensoren, camera technieken en gedrag analyserende applicaties.

UITDAGING
Measuremen vroeg GlobalOrange de ontwikkeling van haar toenmalige IT partner over te nemen omdat technische problemen ten koste gingen van groei en innovatie.

AANPAK
Na een fase van modernisering (refactoring) beheert en zorgt  GlobalOrange voor alle doorontwikkeling van het digitale product met innovaties en verdere groei als resultaat!

RESULTAAT
Het SaaS platform van Measuremen meet en analyseert meer dan 500.000 werkplekken in 29 landen. Waarom? Omdat een werkomgeving een fantastische plaats dient te zijn. Om te werken, te leven, te leren en te groeien. Measuremen verzamelt data, transformeert deze tot inzichten zodat werkgevers de best mogelijke beslissingen kunnen maken voor de verbetering van de werkplek.

In 2017 is Measuremen genomineerd voor de Deloitte Fast 50 en al zes keer voor de FD Gazellen.

Measuremen

Inzicht leidt tot verhoogde productiviteit.

Het software platform van Measuremen biedt een serie specialistische tools, enquêtes en digitale producten. Met deze tools worden zowel de fysieke ruimte gemeten als de manier waarop mensen zich voelen en gedragen op hun werkplek. De combinatie tussen deze twee gebieden is cruciaal voor de verbetering van de werkplek. Elke oplossing is volledig schaalbaar: Measuremen’s klanten variëren van kleine gemeenten tot grote multinationals.

Measuremen biedt managers inzichten, die consultancy overbodig maken. Data wordt getransformeerd tot waardevolle inzichten. Met deze inzichten kan aan de klantzijde geschakeld worden om kosten te drukken en mensen productiever (en blijer) te maken.

Measuremen over GlobalOrange, resultaten en de toekomst.

Met IT Directeur Jordy Finkers – Measuremen

“De snelle groei van Measuremen is mogelijk gemaakt door het feit dat we ons sterk richten op scalability, alles wat wij doen moet scalable zijn. Van processen tot digitale producten.

In het tweede kwartaal van 2017 gingen wij op zoek naar een ondersteunende software ontwikkelaar. We waren op zoek naar een partij die de legacy software kon vertalen in een toekomstbestendig SaaS product. Een partij die beschikt over een brede kennis en waar veel SaaS specialisten aanwezig zijn. Zo vonden we GlobalOrange. We voelen een hele duidelijk match. Zowel op technisch vlak, als op het gebied van onze ambities, kwaliteitseisen en cultuur.

Samen hebben we flinke stappen gemaakt op het gebied van stabiliteit en betrouwbaarheid. Ook transformeren we samen Measuremen van een organisatie die op projectbasis software aanbiedt naar een echt SaaS platform.

De meerwaarde die ons platform levert laat zich gemakkelijk illustreren en is vaak veel groter dan veel van onze klanten zich realiseren. Ons platform biedt managers in het onderwijs bijvoorbeeld waardevolle inzichten waarmee zij steeds betere roosters kunnen maken voor hun studenten. Dit resulteert in een optimale bezetting van collegezalen en heeft in sommige gevallen er al voor gezorgd dat de bouw van een nieuw pand of dependance overbodig is gebleken. Een ander aspect is de waardering die de eindgebruiker heeft voor deze veranderingen. In het kader van het onderwijs is het bijvoorbeeld voor studenten erg fijn dat de roosters efficiënt ingericht zijn. Hierdoor stijgt de waardering vanuit werknemers (of in dit geval studenten), waardoor ook de status van de organisatie of universiteit ook een boost krijgt.

Samen kunnen we uitkijken naar een toekomst met spannende ontwikkelingen. Het Internet of Things (IoT) bijvoorbeeld biedt over verschillende spannende mogelijkheden. We ontwikkelen op dit moment IoT-technologie die ons real-time inzichten kan verschaffen en functioneert met alle gangbare sensortechnieken.

Daarnaast oriënteren we ons samen met GlobalOrange op de mogelijkheden van machine learning. We kunnen beschikken over grote hoeveelheden data, het wordt tijd om daar op een revolutionaire manier mee om te gaan en nog meer inzichten en zelfs voorspellingen aan te kunnen bieden.

Measuremen verkent altijd zoveel mogelijk nieuwe technologieën en kansen. We zijn nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Toch zijn we meestal niet de eerste die een nieuwe technologie implementeren. We zijn perfectionisten en kiezen voor stabiliteit en kwaliteit. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat we nieuwe mogelijkheden net zo behandelen als ons “Workplace Maturity Model”. We erkennen veranderingen of mogelijkheden, we valideren de mogelijkheden, we managen de veranderingen en implicaties en we optimaliseren de uitkomst.“

Duurzame groei

Measuremen zag het levenslicht in 2003 in Den Haag. Inmiddels opereert Measuremen wereldwijd vanuit kantoren in Amsterdam, Brussel, Londen en Sydney.

Measuremen stelt dat een solide werkplekstrategie een essentieel onderdeel is van elke bedrijfsstrategie. Dit vanwege te sterke impact die deze heeft op de manier waarop mensen werken en presteren. Met behulp van de inzichten die Measuremen biedt kunnen bedrijven sneller slimmere beslissingen nemen om vastgoedkosten te verlagen, productiviteit te verhogen en de prestaties van hun medewerkers te verbeteren.

De sterke groei van Measuremen is niet onopgemerkt gebleven. In 2017 is Measuremen genomineerd voor de Deloitte Fast 50 en al zes keer voor de FD Gazellen.

Voor het beste resultaat

Directeur en mede-oprichter Yvo Gortemaker

“Een digitaal product moet uiteraard lekker werken en er goed uit zien maar het is ook bijzonder belangrijk hoe het er onder de motorkap uitziet. Dit laatste bepaalt hoe snel je kan doorontwikkelen en hoe lang de software mee kan gaan. Wij zijn onafhankelijk in onze keuze voor technologie partners en leveranciers, zodat we altijd de beste oplossing voor uw bedrijf kunnen kiezen. Het platform van Measuremen draait op Amazon Web Services (Lambda’s). AWS Lambda’s bieden een perfect platform voor het ontwikkelen van software. Het grote voordeel van AWS is dat we op een snelle en stabiele manier features aan een product kunnen toevoegen. Zo bouwen we betere kwaliteit software. Het systeem test wijzigingen volledig geautomatiseerd en implementeert wijzigingen binnen twintig minuten op de live omgeving.

Een ander groot voordeel van AWS Lambda’s is dat de techniek applicaties automatisch schaalt. Lambda’s draaien functionaliteit in reactie op individuele triggers. Dit betekent dat Lambda elk verzoek van een eindgebruiker parallel kan bedienen en bij drukte perfect kan schalen.“

Succesfactoren

Hechte relatie

De rol van product owner wordt, zoals gebruikelijk bij GlobalOrange, door de opdrachtgever ingevuld. Door intensief, dagelijks contact wordt er snel geschakeld en worden verbeteringen en nieuwe ideeën snel gerealiseerd.

Agile en lean

GlobalOrange zet naast de methode voor Agile softwareontwikkeling de Lean start-up methodiek in voor innovatie. Dit zorgt ervoor dat er sterk gefocust wordt op waardecreatie.

Continuous Delivery

Door intensief, dagelijks contact tussen opdrachtgever en het ontwikkelteam konden nieuwe features en aanpassingen dankzij het principe van continuous delivery snel worden doorgevoerd.

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.