Primephonic

Spotify voor klassieke muziek

Primephonic is een service gericht op het ontdekken en genieten van klassieke muziek. Primephonic kenmerkt zich door een zeer geavanceerde zoekfunctionaliteit gebaseerd op een van de meest complete catalogussen uit de wereld van de klassieke muziek en een perfecte geluidskwaliteit.

UITDAGING
Klassieke muziek laat zich minder makkelijk categoriseren dan populaire muziek. Het zoekmechanisme op streaming diensten zoals Spotify en Tidel volstaat daarom niet. Primephonic vroeg GlobalOrange te helpen met de productontwikkeling waarbij een slim zoekmechanisme centraal stond.

AANPAK
GlobalOrange faciliteerde Primephonic met front-end development, afhandeling van betalingen binnen iOS en Android, playback reporting en de CMS-functionaliteit.

RESULTAAT
Primephonic is een fantastische streaming service geworden. Apple heeft Primephonic een jaar na de marktintroductie voor een onbekend bedrag overgenomen en in 2023 gelanceerd als Apple Music Classical. The Verge schreef hierover: “Why can’t more apps be like Apple Music Classical?”

Primephonic

Ontdek de prachtige wereld van de klassieke muziek

Met Primephonic stream je klassieke muziek in een superieure audiokwaliteit. Een kwaliteit zo hoog dat deze de ervaring van het luisteren voorgoed zal veranderen. Ben je onderweg, en luister je daarom liever naar het lichtere MP3-formaat, dan kan dat natuurlijk ook.

Een wonderbaarlijk idee, de meest complete collectie klassieke muziek letterlijk onder uw vingertoppen. Klassieke muziek is nooit toegankelijker geweest. Primephonic biedt consumenten meer muziek, componisten en uitvoeringen. Bijna alle uitvoeringen, van vrijwel alle belangrijke werken wachten op je.

Bestaande streaming services, zoals bijvoorbeeld Spotify, zijn ontworpen voor het afspelen van populaire muziek. Primephonic is daarentegen specifiek ontworpen voor het afspelen van klassieke muziek. Daar zit een wezenlijk verschil tussen. Primephonic is veel meer dan alleen de Spotify voor klassieke muziek. De zoekfunctionaliteit van Spotify is niet uitgebreid genoeg om op een bevredigende manier naar een specifiek stuk of uitvoering te zoeken. Het grote aantal variaties van klassieke stukken laat zich simpelweg niet vangen in een enkel zoekvak. Het aantal uitkomsten op een zoekopdracht van, bijvoorbeeld, ‘Lady Gaga’ is beperkt. Er kunnen een aantal albums gepresenteerd worden, enkele live registraties en misschien zelfs losse singles. Deze situatie is totaal anders in de wereld van de klassieke muziek. Van een populair stuk zoals Eine Kleine Nachtmusik, van Mozart, zijn er talloze uitvoeringen door een enorme hoeveelheid orkesten in een evengrote hoeveelheid beroemde zalen. Dat maakt het vinden van die ene specifieke registratie vrijwel onmogelijk. Daarom werkte GlobalOrange mee aan de beste manier ooit om klassieke stukken te ordenen en te doorzoeken. Via Primephonic vind je, gegarandeerd, de uitvoering waar je naar op zoek bent. Probeer het uit en ontdek de prachtige wereld van de klassieke muziek!

De functionaliteit van Primephonic is na de overname door Apple geïntegreerd in Apple Music.

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.