Rank a Brand

Vergelijkingssite voor duurzaamheid van merken

Eén van de grootste vergelijkingssites in Europa. Rank a Brand is een internationale community van verantwoordelijke consumenten die alleen van duurzame en eerlijke merken willen kopen. Op Rank a Brand zijn inmiddels vrijwel alle grote merken in Nederland gerankt.

UITDAGING
Ontwikkel een platform waarom merken op duurzaamheid beoordeeld kunnen worden en waar deze beoordelingen onafhankelijk geverifieerd kunnen worden.

AANPAK
Product strategie, design en development.

RESULTAAT

Merken uit verschillende categorieën worden vergeleken en krijgen een eigen ranking. Zo wordt meteen duidelijk welke merken het beter of slechter doen op het gebied van duurzaamheid.

Rank a Brand is overgenomen door Good on You en gaat onder die naam verder.

Rank a Brand

Meer dan 600 merken beoordeeld sinds de lancering

Klaar voor de toekomst
Rank a Brand is een vergelijkingsite waarmee merken een score krijgen op het gebied van MVO, met als doel om producten mensvriendelijk, klimaatvriendelijk, milieuvriendelijk en diervriendelijk maken. Het product is makkelijk uit te breiden en klaar is voor de toekomst.

SEO als basis
GlobalOrange ontwikkelde een slim product, dat Rank a Brand een uitstekende SEO positie oplevert.

Community zorgt voor dynamische content
Door continue aanvulling van actuele nieuwsitems en recensies van populaire en nieuwe merken door de Rank a Brand community ontstaat dynamische content.

Gebruiksvriendelijke software ontwikkeling

Ervaren IT partner
Rank a Brand, met plannen om de grootste duurzame merken-vergelijkingssite van Europa te worden, wil graag dat de bestaande webapplicatie wordt overgenomen door een andere software partner en benadert GlobalOrange.

Expert in community portal ontwikkeling
De applicatie moet een vergelijkingstool zijn, een slimme webapplicatie met webservices, die voldoet aan alle vereisten voor een moderne community portal.

Succesfactoren

Performance

De user interface bevat vaak meerdere zoekresultaten per pagina en functioneert dankzij uitgebreide performance optimalisatie zeer snel.

Roadmap

De wensen van de eindgebruikers worden vervuld door middel van een roadmap en het continue schakelen met de product owner van Rank a Brand.

Agile aanpak

GlobalOrange zette Agile en Scrum ontwikkelmethoden in, ter optimalisatie van het gebruiksgemak en de efficiëntie in relatie tot het einddoel van de klant.

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.