Hoe werkt Lean Startup voor uw bedrijf?

Een bundel van blogs over Lean Startup en Scrum in praktijk

Software ontwikkeling wordt steeds meer een middel waarmee bedrijven zich kunnen onderscheiden van hun concurrenten, zowel wat betreft hun diensten als de efficiëntie van hun bedrijfsprocessen. Wij hebben een verzameling columns rondom dit onderwerp voor u gebundeld.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

lean startup

Lean startup?

Lean Startup biedt u een wetenschappelijke benadering om bedrijven en producten te creëren in een zo kort mogelijke tijd. De methode biedt handvatten om een bedrijf om te bouwen naar een groeimachine. Het is een doordachte en compacte methode voor productontwikkeling.  

In vervlogen tijden draaiden ondernemingen om een idee. Een idee over wat consumenten of klanten verlangden. Ondernemers spendeerden maanden, soms zelfs jaren, om het perfecte product te fabriceren dat zo goed mogelijk aan dit idee kon voldoen. Als het product eindelijk af was en niet bleek te voldoen aan wat potentiële kopers daadwerkelijk verlangen had de ondernemer een probleem. Een groot probleem.

De Lean Startup methode stelt dat elke startup of onderneming als het ware een groot experiment is. Een experiment om een antwoord te bieden op de vraag; moet ik als ondernemer dit product aanbieden om succesvol te zijn?