De transportsector is van nature dynamisch. Ieder jaar exporteren we meer dan 35 miljard euro aan diensten en kennis op logistiek terrein. Ontwikkelingen volgen elkaar in een hoog tempo op.
PwC adviseert in haar rapport Shifting Patterns, the future of the logistics industry dat logistieke bedrijven belangrijke keuzes moeten maken omtrent digitalisering en automatisering en vernieuwing van hun verdienmodellen dienen te realiseren.
Innovatie in de transportsector.
Digitalisering in de logistieke sector biedt hoop, zo staat in een rapport van de ING. Data is een bedreiging én kans voor logistieke dienstverleners. Bedrijven kunnen profiteren van de digitalisering via business intelligence en door de toenemende invloed van data in de logistieke dienstverlening te verzilveren.
Duurzaamheid
Er liggen kansen in de verduurzaming van de sector. Onlangs stelde de Britse overheid ruim €20 miljoen beschikbaar voor de ontwikkeling en inzet van duurzame transportmiddelen, zoals elektrische en waterstof-voertuigen, en een slimme laadinfrastructuur.
Truck Platooning
Drones voor pakketlogistiek
Een nieuwe mondiale standaard
Zeker nu steeds meer startups, maar ook gevestigde partijen uit andere branches, de logistieke – en transportsector ‘disrupten’ is innovatie essentieel voor bedrijven om toegevoegde waarde te blijven geven. Voorbeelden van innovatieve initiatieven op de Nederlandse transportmarkt zijn ParcelParcel, UberRush, XPO Logistics, Convoy en Transfollow.
TransFollow is één van de meest innovatieve ontwikkelingen van dit moment in de logistieke sector. De applicatie biedt een online platform voor het uitwisselen van digitale vrachtbrieven en wordt de nieuwe mondiale standaard. De dienst biedt de digitalisering van de vrachtbrief waarmee bedrijven met meer dan 70% reduceren ten opzichte van wanneer zij gebruik maken van een papieren vrachtbrief.
Fileprobleem biedt kansen
Door het economisch herstel wordt het weer drukker op de wegen. De totale schade van files op de snelwegen voor bedrijven bedroeg in 2015 857 miljoen tot 1,114 miljard euro (Bron: TNO). Dat vraagt om slimme en andere manier van denken, waarmee transport van goederen zo wordt ingericht, dat de schade minimaal blijft. Data speelt daarin een grote rol om een levering zo efficiënt mogelijk aan te pakken. Welk bedrijf pakt deze kans?
Meer over Innovatie, logistiek en software ontwikkeling:
Whitepaper Agile Software Ontwikkeling.
Software ontwikkelen met snelle en meetbare bedrijfsresultaten
Het bedrijfsleven wordt tegenwoordig gedicteerd door steeds snellere technologische en economische ontwikkelingen. Maar wat is de beste manier voor organisaties om snel, efficiënt en regelmatig nieuwe producten of diensten op de markt te kunnen zetten?
We hebben onze ruime ervaring op het gebied van Agile software ontwikkeling gedocumenteerd in een whitepaper. Deze delen we graag met u.
Cases in software ontwikkeling & logistiek:
Kiezen voor GlobalOrange:
Onze drijfveer is het echt succesvol maken van onze klanten. Wij begrijpen en beschikken zelf over een start-up cultuur. We zijn bedreven in het op een creatieve manier oplossingen van complexe problemen, staan voor open communicatie en een vlakke organisatie.
We zijn echter geen start-up. Met een team van 50 mensen gevestigd in de Amsterdamse Posthoornkerk leveren we Enterprise Quality met Scale-up Speed. De producten die wij ontwikkelen zijn klaar voor de toekomst en omdat we werken met breed ondersteunde frameworks en libraries voorkomen we vendor lock-in.
Maak een afspraak.
Twee studievrienden, met achtergronden bij IBM en ABN, richtten in 2006 GlobalOrange op. Een ambitieuze start-up bestaande uit een paar laptops, een behangtafel en een klein kantoortje in Amsterdam. Die startup is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest innovatieve software bedrijven van Nederland. Met een internationaal team van 50 man sterk werken we aan software die onze klanten écht succesvol maakt en helpt innoveren.
Kunnen we u ook helpen? Maak een afspraak.