Internetgebruik op de smartphone en tablet; de cijfers

internetgebruik_blog

Dat het internet ons leven een stuk makkelijker heeft gemaakt weet iedereen. Sinds de komst van mobiel internet gebruiken wij onze mobiel steeds vaker voor andere zaken dan bellen en smsen. Ook de tablet heeft een verschuiving in het internetgebruik teweeg gebracht. Onderzoeksbureau Ruigrok Netpanel onderzocht wat men precies doet met internet op de smartphone en tablet.

Een aantal feiten op een rijtje:

  • Zes op de tien personen gebruikt zijn of haar mobiel meerdere keren per dag om te internetten.
  • Ook de tablet gebruikers pakken meerdere malen per dag hun tablet om van internet gebruik te maken.
  • Je zou denken dat internet op je mobiel het meest buitenshuis gebruikt wordt; mis! Mobiel internet wordt nog altijd thuis het meest gebruikt (80%). Een kwart doet dit zelfs op de WC!
  • Naast het voor de hand liggende feit dat men mobiel internet vooral gebruikt om informatie op te zoeken, wordt de mobiele telefoon het meest gebruikt voor bankzaken.
  • Vrouwen pakken liever de tablet om informatie op te zoeken terwijl mannen dit vaker op hun mobiel doen.

Smartphone-Tablet-small

39% van de Nederlanders koopt via tablet

Dat de tablet voor een omkeer heeft gezorgd voor webshops blijkt uit de cijfers. 39% gebruikt namelijk zijn of haar tablet om een product te kopen of verkopen. Wat koopt men dan?

1. Apps (73%)
2. Boeken (69%)
3. Kleding (48%)
4. Elektronica (44%)
5. Concertkaartjes (42%)

Ook via de smartphone worden aankopen gedaan. Apps, boeken en kleding worden het meest gekocht.

Bestaande websites zijn vaak ongeschikt voor mobiel gebruik

Het gebruik van internet op de smartphone en tablet verloopt niet altijd probleemloos. Wat zijn de meest voorkomende problemen?

1. Langzaam laden van website
2. Website niet aangepast voor mobiel of tablet
3. Niet werkende onderdelen website
4. Vastlopende website
5. Niet werkende foto’s en video’s

Deze problemen creëren een negatief beeld van de organisatie en zorgen ervoor dat een kwart van de gebruikers niet meer terugkeert naar de website. Bovendien is het risico groot dat de gebruiker naar de concurrent gaat. Deze feiten benadrukken hoe belangrijk het is om ook op de tablet en smartphone goed bereikbaar te zijn.

Ben je benieuwd hoe je jouw bedrijf kan profileren op de tablet of smartphone? Of wil je je bereikbaarheid via deze kanalen verbeteren? Neem dan contact met ons op:
Tel: 020 420 4307
E: info@globalorange.nl

Bron: Ruigrok Netpanel