Book icon 1 min

Measure What Matters: How Google, Bono, and the Gates Foundation Rock the World with OKRs

In Measure What Matters, geschreven door John Doerr, gaat over het implementeren van OKR’s (Objectives and Key Results) als een effectieve managementtool om doelen te stellen en prestaties te meten. John Doerr, een durfkapitalist en voormalig werknemer van Intel, legt uit hoe OKR’s kunnen worden gebruikt om organisaties te sturen, ongeacht hun grootte of sector.

Het boek biedt inzichten in de oorsprong van OKR’s en illustreert hoe bedrijven zoals Google, Intel en andere technologiereuzen ze hebben gebruikt om hun groei te stimuleren. Doerr deelt ook voorbeelden van non-profitorganisaties zoals de Gates Foundation en het muziekicoon Bono’s organisatie (ONE Campaign) die OKR’s hebben toegepast om hun impact te vergroten en sociale verandering teweeg te brengen.

Door middel van praktische tips, casestudy’s en inspirerende verhalen, moedigt Doerr lezers aan om OKR’s te omarmen als een krachtig instrument voor strategische planning, uitvoering en continue verbetering. Het boek benadrukt het belang van transparantie, focus en meetbaarheid bij het nastreven van ambitieuze doelen, en biedt een raamwerk voor het creëren van een cultuur van resultaatgerichtheid en groei binnen organisaties.

Measure What Matters

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product ontwikkelen waar eindgebruikers en business stakeholders blij van worden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.