Twee vooraanstaande SaaS-ontwikkelbedrijven bundelen hun krachten

Book icon 5 min

GlobalOrange en Amsterdam Standard bundelen hun krachten

Door de fusie ontstaat er een groep van 165 experts, verdeeld over vijf kantoren in Nederland en Polen. Deze groep is als geen ander toegespitst op het ontwikkelen van succesvolle SaaS-producten. GlobalOrange en Amsterdam Standard combineren de kracht en flexibiliteit van remote teams met de voordelen van lokaal projectmanagement, SaaS-development-expertise, UX-design en machine learning.

Amsterdam Standard heeft zestien jaar ervaring met softwareontwikkeling voor snelgroeiende scale-ups in Nederland. In een arbeidsmarkt waar ontwikkeltalent schaars is, levert het bedrijf al jaren ontwikkelkracht van de bovenste plank. Amsterdam Standard is onder andere verantwoordelijk voor en trots op de technische verwezenlijking van Vandebron, Hypotheekbond en Tiqets.

GlobalOrange levert al vijftien jaar SaaS-ontwikkelexpertise vanuit de Posthoornkerk in Amsterdam. De organisatie is meerdere malen verkozen tot een van de beste softwarebedrijven van Nederland. Met gevoel voor business en met top-expertise in technologie ontwikkelt GlobalOrange applicaties voor Ticketscript, Aegon, KLM, Tikkie, VUmc en vele andere bedrijven.

Beide merken blijven afzonderlijk opereren onder een overkoepelend label dat voor het einde van 2020 wordt gelanceerd. Alle aangesloten labels gaan zich richten op de ontwikkeling van toonaangevende SaaS-producten en machine learning. De dagelijkse leiding zal in handen zijn van Yvo Gortemaker en Leopold van Oosten, de CEO’s van GlobalOrange en Amsterdam Standard. In de komende drie jaar is de nieuwe fusie gericht op een verdubbeling van de omvang door organische groei en de lancering van nieuwe boutique labels. Mogelijke verdere groei wordt gerealiseerd door de overname van andere bedrijven die op SaaS-ontwikkeling gericht zijn.

“Met Amsterdam Standard hebben we onze positie als leider in SaaS-ontwikkeling versterkt,” aldus Yvo Gortemaker. “Hun toegang tot high-end ontwikkelingsvaardigheden in drie kantoren in Polen en hun geavanceerde UX-divisie zal ons helpen de ambities van onze SaaS-cliënten nog beter te realiseren.”

“GlobalOrange is de juiste partner om onze impact in Nederland te vergroten,” legt Leopold van Oosten uit. “We hadden een groter en sterker team nodig in Amsterdam om de behoeften van onze snelgroeiende klanten te faciliteren die meer nodig hadden dan alleen onze nearshore ontwikkelingscapaciteiten. Hun kennis, ervaring en team is gewoonweg top en we zullen sterk profiteren van hun reeds geoptimaliseerde activiteiten. Samen met GlobalOrange hebben we het meest concurrerende aanbod voor groeiende SaaS-klanten op de Nederlandse markt.”

Wil je meer weten over de fusie tussen GlobalOrange en Amsterdam Standard? Dan kun je contact opnemen met Yvo Gortemaker (yvo@globalorange.nl) of Leopold van Oosten (leopold@amsterdamstandard.com).

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product ontwikkelen waar eindgebruikers en business stakeholders blij van worden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.