Privacy- & cookiebeleid GlobalOrange

Versie 1.1
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 1-05-2018.

Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe we op GlobalOrange.nl omgaan met uw persoonsgegevens en welke cookies er door onszelf en eventueel door derden geplaatst worden.

GlobalOrange respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Uw privacy op GlobalOrange.nl

GlobalOrange gaat uiterst zorgvuldig met geregistreerde gegevens zoals e-mail adressen en namen om. Wij verkopen nooit en te nimmer uw e-mailadres of andere gegevens en geven deze ook nooit uit handen. Uw aanmelding voor, bijvoorbeeld, onze nieuwsbrief of een whitepaper download is louter bedoeld voor de bij het formulier aangegeven functionaliteit.

Mochten we u in de toekomst een commerciële boodschappen versturen, dan kunt u zich desgewenst direct uitschrijven. Ook met gegevens die met contactformulieren of via e-mail naar ons worden verstuurd gaan we zorgvuldig om. Deze persoonlijke gegevens worden als uiterst vertrouwelijk informatie behandeld.

GlobalOrange maakt geregeld gebruik van wervingscampagnes op basis van ‘aangepaste doelgroepen’. Dit betekent dat we advertenties richten jegens specifieke doelgroepen of personen welke onze website reeds een keer hebben bezocht.

Persoonlijke gegevens op GlobalOrange.nl

Wij verwerken de volgende persoonsgegevens:

Voor- en achternaam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, interessegebieden (bijvoorbeeld SaaS-Producten of Fintech), cookie ID (over cookies leest u hieronder meer) en surfgedrag.

Nieuwsbrieven en mailings

GlobalOrange houdt u graag op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van, bijvoorbeeld, software ontwikkeling, fintech en machine learning. Dit doen wij onder andere door gebruik te maken van nieuwsbrieven en mailings. Sommige van deze mailings zijn gepersonaliseerd. Bij het inschrijven voor een nieuwsbrief verstrekt u ons uw e-mailadres. Vanzelfsprekend maken wij gebruik van dit adres om mailings te versturen.

Uw rechten omtrent uw persoonlijke gegevens op GlobalOrange.nl

Onder de AVG wetgeving beschikt u over een aantal rechten. Vanzelfsprekend voldoet GlobalOrange als organisatie hier aan:

  • Informatie en inzage: U kunt inzien welke persoonsgegevens we van u verwerken.
  • Rectificatie: Heeft u het idee dat we verkeerde gegevens van u gebruiken? Als u ons hiervan op de hoogte brengt passen we dit direct aan.
  • Vergetelheid: U kunt uw persoonsgegevens laten verwijderen.  
  • Beperking: Heeft u het idee dat wij uw persoonsgegevens onrechtmatig of onjuist verwerken, dan kunt u die verwerking laten beperken.
  • Bezwaar (verzet): voor de verwerking van jouw persoonsgegevens kunt u bezwaar indienen.
  • Overdraagbaarheid: U kunt uw persoonlijke gegevens over laten dragen.
  • Toestemming intrekken: U kunt te alle tijde uw toestemming voor het gebruik van uw gegevens intrekken. Bijvoorbeeld voor het ontvangen van e-mailing.
  • Klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens: Als GlobalOrange in gebreke blijft met het naleven van de geldende wetgeving kunt u hier een klacht over indienen.

Bewaartermijnen

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geeft geen concrete bewaartermijn voor persoonsgegevens. De AVG noemt in artikel 5.1(e) wel opslagbeperking. Hierin wordt aangegeven dat een persoonsgegeven mag alleen worden bewaard als identificeerbaar gegeven, voor zolang als het nodig is voor de doeleinden waarvoor het verzameld is. Het is dus wel mogelijk om, als de gegevens geanonimiseerd kunnen worden en daarmee dus niet meer de directe of indirecte identificatie van een persoon mogelijk maken, gegevens langer te bewaren. En er zijn een paar uitzonderingen voor archivering, algemeen belang, wetenschappelijk of historisch onderzoek of statistische doeleinden.

GlobalOrange bewaart nooit persoonsgegevens langer dan strikt noodzakelijk.

Cookies op GlobalOrange.nl

Op GlobalOrange.nl maken we gebruik van zogenaamde cookies. Feitelijk is een cookie een tekstbestand dat met de pagina’s van onze website meegestuurd wordt en door uw browser tijdelijk op uw computer wordt opgeslagen.

GlobalOrange maakt gebruik van enkele cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de site en voor marketingdoeleinden. Denk hierbij aan de functionaliteit die bijvoorbeeld Google en Linkedin ons bieden.

Het gebruik van cookies is van groot belang voor het correct laten functioneren van onze website. Ook cookies waarvan je niet direct het effect ziet (zoals Google Analytics) zijn zeer belangrijk. Zonder anonieme input van bezoekers hebben wij geen beeld van het gebruik van de website en hoe we deze kunnen verbeteren.

De ‘tracking cookies’, die worden geplaatst voor voor analytische doeleinden of advertenties, zijn zogenaamde ‘third party cookies’. Deze cookies worden niet door GlobalOrange zelf geplaatst, maar door derde partijen Derde partijen zijn in de geval organisaties als Google, Facebook, Twitter en Linkedin.

Heeft u liever niet dat er cookies op uw machine worden geplaatst? Dan kunt u dit aangeven in het menu dat verschijnt wanneer u onze website voor het eerst bezoekt of u kunt dit instellen in uw browser. De browser op uw machine onthoudt uw voorkeuren dan meteen voor alle websites tenzij u hier uitzonderingen in aanbrengt.

Overzicht van gebruikte cookies op GlobalOrange.nl

Hieronder treft u een overzicht van de cookies die gebruikt worden op GlobalOrange.nl.

Cookies voor kernfunctionaliteit GlobalOrange.nl

Dergelijke cookies worden gebruikt voor het volledig functioneren van onze website. Zonder deze cookies kunnen bepaalde onderdelen niet worden gebruikt.

Sociale knoppen

Op GlobalOrange.nl zijn knoppen opgenomen om pagina’s te kunnen delen op sociale netwerken als Facebook, Twitter, Google Plus en LinkedIn. Deze knoppen zijn stukjes code van het platform in kwestie zelf, en maken gebruik van een cookie. Deze cookie onthoudt dat je ingelogd bent zodat je niet elke keer op Twitter of Facebook hoeft in te loggen zodra je iets wilt delen.

Cookie Doel Opslagperiode
Twitter; Guest_id Door deze cookies kunt u bij (het afnemen van) diensten van Twitter, nadat u op de websites van GlobalOrange bent geweest, advertenties van GlobalOrange te zien krijgen die bij uw voorkeur passen (interest based targeting). Max. 90 dagen
Facebook; Act, c_user, csm, fr, lu, s, presence, p, xs Cookies die inzichtelijk maken welke door Facebook ingezette media effectief is en door deze cookies kunt u op websites die u bezoekt, nadat u op de websites van de loterijen bent geweest, advertenties van de DDMA te zien krijgen die bij uw voorkeur passen (interest based targeting). Max 1 jaar
LinkedIn We gebruiken de Insight Tag van LinkedIn om de prestaties van onze LinkedIn-advertenties te meten. Lees meer op: https://www.linkedin.com/legal/cookie-table. Een aantal cookies met verschillende vervaldata, raadpleeg het privacybeleid van LinkedIn voor meer informatie.

Embedded content

Op verschillende plaatsen op onze website kan gebruik worden gemaakt van content die op andere sites wordt gehost en op GlobalOrange.nl wordt ontsloten (embedded content). Denk hierbij aan Slideshare presentaties of YouTube video’s. Op vergelijkbare wijze als de sociale knoppen maken deze codes vaak gebruik van cookies. Wat zij met de cookies en persoonsgegevens doen kun je vinden in het privacybeleid van de desbetreffende dienst. Wij hebben hier geen invloed op.

Google Analytics & Adwords

Middels Google Analytics worden op onze website geanonimiseerd gegevens over het gebruiksgedrag verzameld. Zo kunnen wij zien hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij maken gebruik van deze informatie om gefundeerde beslissingen te nemen over de inrichting en vormgeving van onze website. Tevens optimaliseren wij hiermee de werking van de website. De verkregen informatie wordt door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google verstrekt deze informatie ook aan adverteerders om inzicht in de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben geen invloed op het gebruik van uw gegevens door Google. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie, alsook het specifieke privacybeleid van Google Analytics.

Heeft u liever niet dat uw gebruik van onze website wordt bijgehouden? Dan kunt u dit via het menu op onze website aangeven. Dit voorkomt dat de cookie van Google analytics wordt geladen. Eventueel kunt u ook een zogenaamde browserplugin downloaden. Deze plugin is gebouwd door Google zelf en voorkomt dat geen enkele website uw internetgebruik via Google kan bijhouden.

Google Analytics Cookies

Cookie Doel Opslagperiode
_gat Wordt gebruikt om de snelheid van het verzoek te meten. 1 minuut
_gid Wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen gebruikers. 24 uur
_ga Analytische cookie die websitebezoek meet en wordt gebruikt om onderscheid te maken tussen anonieme gebruikers. 2 jaar
Google Adwords, NID, HSID, SSID, APISID, SAPISID Cookie dat inzichtelijk maakt welke door Google Adwords ingezette media effectief is. Op basis hiervan wordt ook met de online mediapartner afgerekend. Max 1 jaar
Google Doubleclick         (DBM) Door deze cookies kunt u op websites die u bezoekt, nadat u op de websites van de loterijen bent geweest, advertenties van de DDMA  te zien krijgen die bij uw voorkeur passen (interest based targeting) 18 maanden
DBM Cookie dat inzichtelijk maakt welke door DMA ingezette media effectief is. Op basis hiervan wordt ook met de online mediapartners afgerekend.