Whitepaper succesvolle SaaS-producten ontwikkelen.

De afgelopen jaren heeft GlobalOrange een groot aantal succesvolle SaaS-producten ontwikkeld. We hebben onze kennis en opgedane ervaring gedocumenteerd en opgeschreven in de vorm van een whitepaper. Deze delen we graag met u.

In deze whitepaper vindt u tips en handvatten voor de succesvolle ontwikkeling van SaaS-producten. Van businessmodel, tot anatomie en processen. Met deze whitepaper willen we u helpen met het creëren van een een geoliede machine van techniek, user experience en marketing. Zoals GlobalOrange dat zelf doet.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

whitepaper saas producten ontwikkelen

Wat is Saas?

SaaS, de afkorting van Software as a Service, is software die online als een dienst wordt aangeboden. Gebruikers van dergelijke software hoeven de software meestal niet aan te schaffen maar sluiten in de meeste gevallen een contract per maand/per gebruiker af. Er zijn natuurlijk variaties op dit soort contracten. De aanbieder van de software zorgt voor installatie, onderhoud en beheer.

Een van de belangrijkste, en aantrekkelijkste, eigenschappen van een SaaS-product ligt in het feit dat het een schaalbaar product is. SaaS-producten kunnen dus moeiteloos meegroeien met het gebruik van het product of een groeiend aantal gebruikers. Schaalbaarheid kan gezien worden als de heilige graal van moderne, succesvolle, ondernemingen. We kunnen het beschouwen als het vermogen van een organisatie om ‘on demand´ te groeien zonder dat hier grote investeringen voor nodig zijn. SaaS-producten vormen hierom vaak het hart van moderne en succesvolle ondernemingen.