Onlangs bracht TechCrunce deze interessante stelling in een artikel naar voren. Want waar eerst organisaties als Salesforce en Workday met horizontale SaaS oplossingen de markt veroverden, lijkt het er nu op dat verticale oplossingen het gaan overnemen.
Met de komst van horizontale oplossingen, konden leveranciers hun software aan een brede doelgroep verkopen met een enorme groei tot gevolg. Maar nu ziet het er naar uit dat verticale oplossingen, gemaakt voor een specifiek doel, vanwege een viertal redenen de overhand krijgen.
- Door een smallere focus kun je betere producten maken. De focus ligt bij een bepaalde doelgroep waardoor je niet meer in de behoeften van veel verschillende groepen hoeft te voorzien. Want wanneer je je op één markt richt, kun je software daar specifiek op bouwen. Daardoor is de gebruiksvriendelijkheid beter en hoeft de klant geen technisch expert te zijn om de software te gebruiken.
- Mond-tot-mond reclame kan een hoop bewerkstelligen. Tevreden klanten delen hun ervaring met medewerkers, collega’s enzovoort waardoor één bepaalde software ontwikkelaar binnen een relatief kleine markt al snel marktleider kan worden.
- Omdat er één specifieke doelgroep is, is er ook een specifieke boodschap. Hierdoor hoeft het salesteam niet met vage, brede boodschappen bij potentiële klanten aan te komen maar kunnen zij, middels een zeer specifieke propositie, precies vertellen waarom de software geschikt is voor de klant. En dat zie je terug in de verkoopresultaten.
- De SaaS aanbieder kan zich nu ook richten op de long tail, de kleinere organisaties die voorheen niet genoeg budget hadden. Dit dankzij de betaalbaarheid en de geringe implementatiekosten.
Bron: TechCrunch
GlobalOrange & SaaS:
Hoe ontwikkel je een succesvol SaaS-product?
De afgelopen jaren heeft GlobalOrange een groot aantal succesvolle SaaS-producten ontwikkeld. Lees in onze whitepaper hoe je een SaaS-product succesvol kunt ontwikkelen.

Kiezen voor GlobalOrange:
Onze drijfveer is het echt succesvol maken van onze klanten. Wij begrijpen en beschikken zelf over een start-up cultuur. We zijn bedreven in het op een creatieve manier oplossingen van complexe problemen, staan voor open communicatie en een vlakke organisatie.
We zijn echter geen start-up. Met een team van 50 mensen gevestigd in de Amsterdamse Posthoornkerk leveren we Enterprise Quality met Scale-up Speed. De producten die wij ontwikkelen zijn klaar voor de toekomst en omdat we werken met breed ondersteunde frameworks en libraries voorkomen we vendor lock-in.

Maak een afspraak.

Twee studievrienden, met achtergronden bij IBM en ABN, richtten in 2006 GlobalOrange op. Een ambitieuze start-up bestaande uit een paar laptops, een behangtafel en een klein kantoortje in Amsterdam. Die startup is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest innovatieve software bedrijven van Nederland. Met een internationaal team van 50 man sterk werken we aan software die onze klanten écht succesvol maakt en helpt innoveren.
Kunnen we u ook helpen? Maak een afspraak.