Muto: het alles-in-één mobiliteitsplatform

Book icon 1
Muto

XPOfleet, marktleider in fleet en mobility management software, introduceert Muto. Muto is een innovatief platform waarmee je alle vormen van zakelijke mobiliteit kunt beheren. Of het nu gaat om auto’s, fietsen, mobiliteitskaarten of zelfs thuislaadpalen, Muto regelt het. Daarnaast beheert Muto leveranciers, contracten en budgetten, allemaal in één gebruiksvriendelijke omgeving. Muto is in samenwerking met GlobalOrange ontwikkeld.

Het probleem

Muto zocht een partner die een modern, schaalbaar en gebruiksvriendelijk SaaS-product kon ontwikkelen, zonder hun eigen team al te veel te belasten. Hun team moest zich concentreren op de bestaande applicatie, terwijl het nieuwe SaaS-platform zich breed op de mobiliteit van medewerkers moest richten, niet alleen op het beheer van een leasewagenpark.

Ze hadden ook specifieke wensen: het platform moest innovatief zijn en inspelen op de laatste marktontwikkelingen, toekomstbestendige technologie gebruiken die schaalbaar, snel en makkelijk uitbreidbaar is. Daarnaast was de wens om het product in een hybride samenwerking te ontwikkelen. Daarnaast waren gebruiksvriendelijkheid en een Product Thinking aanpak essentieel.

Waarom GlobalOrange?

Muto heeft voor GlobalOrange gekozen vanwege de goede klik tijdens de eerste gesprekken. Onze uitgebreide expertise en ervaring in het ontwikkelen van succesvolle SaaS-producten gaven hen het vertrouwen dat wij hun visie kunnen realiseren en hun doelen kunnen helpen bereiken.

Muto

“Jullie zijn een fantastische partner, en ik ben jullie dankbaar voor de vele kwaliteiten die jullie inbrengen in ons project; een sterk aanpassingsvermogen maar ook daadkracht en doorzettingsvermogen op de juiste momenten…en nog veel meer 😊”

Muto
Eric van Bael
CEO – XPOfleet & Mobilitypower (part of AutoBinck Group)

Muto

Starten met Product Discovery

Om het project goed te starten werd een aantal Product Discovery Workshops gehouden met eindgebruikers, vakspecialisten en account execs uit Nederland, België en Duitsland. Daarna gevolgd door een “Foundation-fase” om de basis te leggen voor technisch, functioneel en UX ontwerp. Na deze fase zijn we gestart met de ontwikkeling van het Minimum Viable Product (MVP) op basis van een gebruiksvriendelijke UX/UI en een schaalbare cloudinfrastructuur. We noemden het een MVP, maar strikt genomen was het geen MVP volgens de formele definitie, maar een eerste commerciële release. Deze eerste versie is na 6 maanden met succes gelanceerd (check hier of Muto voor jouw bedrijf interessant is of start meteen met een gratis account middels onderstaande knop). Het product wordt nu met een dual track agile aanpak doorontwikkeld.

Veeleisend

De applicatie moest voldoen aan enkele bijzondere niet-functionele eisen en randvoorwaarden. Zo was er een sterke focus op beveiliging en compliance met ISO207001 o.a. vanwege de verwerking van medewerkergegevens en financiële gegevens. Schaalbaarheid was cruciaal om de applicatie te kunnen uitbreiden bij toenemend gebruik of internationale groei. Gebruiksvriendelijkheid stond centraal om een optimale gebruikerservaring te bieden. Daarnaast moest de applicatie hoge prestaties leveren om piekbelastingen, grote bezoekersaantallen en grote hoeveelheden data aan te kunnen.

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product ontwikkelen waar eindgebruikers en business stakeholders blij van worden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.