Refactoring

Als jouw product een bottleneck voor groei wordt, doorontwikkeling te langzaam gaat of de UI outdated is dan is het tijd om eens na te denken over refactoring. Refactoring is een normaal onderdeel van product ontwikkeling waarbij technical debt (achterstallig onderhoud) regelmatig wordt opgeschoond zodat jouw applicatie schaalbaar, veilig, gebruiksvriendelijk en makkelijk uitbreidbaar blijft. Het is aan te bevelen om periodiek een refactoring sprint in te plannen om jouw code vrij van technical debt te houden. Is dit al lang niet meer gebeurd dan is het tijd voor een grondigere aanpak. Laat ons jouw code refactoren zodat je geen IT zorgen meer heeft en je kunt focussen op andere prioriteiten.

BELANGRIJKSTE LEERPUNTEN

 • Wat is refactoring?
 • Belang van refactoring
 • Wanneer refactoren?
 • Van welke refactoring guru kan ik leren?

 

Wat is refactoring?

Refactoring (of refactoren) is het herstructureren van de code van een softwareproduct met als doel om de code te vereenvoudigen en de leesbaarheid te verbeteren. Dit maakt jouw product meer future-proof. Het refactoren van een product verandert de werking van het product niet. Refactoring is, idealiter, een terugkerende stap in agile productontwikkeling.

Geplaagd door technical debt

Producten met te veel technical debt, oftewel achterstallig onderhoud, is moeilijker uitbreidbaar, niet veilig en minder prettig om mee te werken. Je merkt dit als jouw IT-afdeling of leverancier traag is met het doorvoeren van verbeteringen of indien je problemen met de prestaties of met de schaalbaarheid ondervindt.

ComplianceWise

"De groei van jouw bedrijf mag niet worden beperkt door technical debt, zo simpel is dat."

ComplianceWise

Maak een einde aan jouw IT zorgen

In de loop der jaren hebben we vele klanten geholpen om hun product te vernieuwen. Wij houden daarbij ook rekening met andere prioriteiten op dat moment. Het kan dus zijn dat een fase van refactoring samenvalt met de oplevering van een nieuwe release. In het refactoring plan wordt rekening gehouden met jouw korte en lange termijn doelen. Wij zorgen ervoor dat jouw IT-problemen verdwijnen en in de toekomst voorkomen worden. Daarmee stellen wij je in staat om jouw ambities te realiseren.

Wij garanderen je gemoedsrust door jouw product op de juiste manier te bouwen, zodat je je kunt richten op de groei van jouw bedrijf.

Factsheet: Technical debt & Refactoring

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Bekijk een aantal van onze projecten

Refactoring, doorontwikkeling en beheer

De SCA groep is wereldwijd marktleider op het gebied van duurzame persoonlijke verzorging, hygiëne- en bosproducten. Het bedrijf verkoopt producten in ongeveer honderd landen via sterke merken zoals TENA, Tork, Lotus, Libresse en Tempo. GlobalOrange is de vaste technologiepartner van SCA in alle applicatieontwikkeling en -beheer voor de consultapplicatie.

In een korte transitie van een maand is door GlobalOrange kennis opgebouwd en het applicatiebeheer en de doorontwikkeling met succes overgenomen. Middels een plan voor refactoring is de applicatie op een aantal kritische punten verbeterd. De borging van de veiligheid van patiëntgegevens is van groot belang. Security is daarom een integraal onderdeel van de ontwikkelstrategie; zowel in ontwerp, ontwikkeling en testing. Een combinatie van Lean en Agile voor doorontwikkeling is de basis voor innovatie van het consult platform. Aangezien inmiddels 500 apotheken zijn aangesloten hebben wijzigingen ook meteen een grote impact.

ComplianceWise

“We hebben in GlobalOrange een betrouwbare technologie partner gevonden. De Agile Scrum aanpak en plezierige samenwerking heeft een mooi resultaat tot gevolg; er is binnen budget en tijd, meer opgeleverd dan gepland. Met alle vertrouwen dat de samenwerking komend jaar even plezierig zal verlopen als tot nu toe gebeurt!”

ComplianceWise
Janneke van Marle
Head of Education Service University of Amsterdam

ComplianceWise

Refactoring Guru

Martin Fowler, refactoring guru pur sang, schreef hét boek over refactoring. Het boek van Martin Fowler beschrijft het proces van Refactoring, de verschillende methoden en het documenteren van transformaties. Het boek van deze refactoring guru is een ‘must read’ als je plannen hebt om zelf de refactoring te gaan organiseren.

TIP: je kan de refactoring ook door ons laten doen aangezien we alle ins en outs inmiddels wel kennen 😉

Wij helpen je graag verder

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van refactoring?

Maak vrijblijvend een afspraak en we kijken samen naar de mogelijkheden.