Moderniseren van SaaS producten en platform software

De meeste digitale producten zijn nooit af. Er zijn altijd nieuwe features te ontwikkelen of kansen te grijpen.

Maar, als de techniek van je product een bottleneck voor groei wordt, innovatie te langzaam gaat of de UX outdated is dan is het hoog tijd om eens na te denken over het moderniseren van je digitale product.

Vele ambitieuze bedrijven hebben hun digitale product samen met ons gemoderniseerd waardoor ze nu sneller kunnen innoveren, een betere product-market fit hebben gevonden en hun gebruikers echt blij maken.

Digital Product Maturity Model

Digital Product Maturity Model

Uit onderzoek blijkt dat wachten met moderniseren bedrijven beperkt in hun groei:

 • “Bedrijven met effectief productmanagement zijn 60% winstgevender dan bedrijven zonder.”

 • “Bedrijven die de technical debt proactief managen, kunnen de kosten van toekomstige ontwikkelingen tot 50% verlagen.”

 • “Elke euro geïnvesteerd in user experience design levert gemiddeld 2 tot 100 keer zijn waarde op.”

“Mede dankzij de inzet van GlobalOrange hebben we nu een prachtig product dat de logistieke wereld voorgoed zal veranderen!”

Digital Product Maturity Model
René Bruijne
Managing Director Transfollow

Zo pakken we de modernisering samen aan

 • Oriënterende afspraak

  Een afspraak bij jullie of bij ons op kantoor waarin we de problemen bespreken waar jullie tegenaan lopen en de doelstellingen van de modernisering vaststellen. Ook laten wij met concrete voorbeelden zien hoe we vergelijkbare situaties hebben aangepakt voor onze klanten. Tenslotte bespreken we high-level de aanpak en plannen een eventueel vervolg in.

  1
 • Bezoek aan jullie team

  We bespreken hoe we de modernisering (e.g. refactoring, herbouw) kunnen aanpakken en hoe we daarin samenwerken met jullie team. Daarbij komen in detail de aanpak van product management, user experience design en technologie en architectuur aan bod en wie hierbij betrokken zullen worden. De detailaanpak kunnen we met praktijkvoorbeelden illustreren.

  2
 • Voorstel voor eerste fase

  Je ontvangt een voorstel om tot een succesvol, future-ready product te komen waar eindgebruikers blij van worden. Daarin nemen we ook mee hoe we gaan samenwerken, hoe we ervoor zorgen dat jouw organisatie de kennis opbouwt en een schatting van de benodigde investering.

  3

FAQ

Wat is Refactoring?

Refactoring hoort een vast onderdeel van productontwikkeling te zijn waarbij technical debt (achterstallig onderhoud) regelmatig wordt opgeschoond. Door het regelmatig blijven herstructureren van de code zorg je dat jouw product schaalbaar, veilig, gebruiksvriendelijk en makkelijk uitbreidbaar blijft. Echter, als technical debt zich in de loop der jaren heeft opgebouwd, dan is het tijd voor een meer rigoureuze aanpak; te beginnen met een refactoring plan. Want de groei van jouw bedrijf mag niet worden beperkt door technical debt, zo simpel is dat.

Wat komt er kijken bij een Transitie?

Het overstappen naar een nieuwe samenwerkingspartner brengt vaak veel vragen en onrust met zich mee. Hoe zorg je er bijvoorbeeld tijdens het overstappen voor dat jouw eindgebruikers hier geen last door ervaren? En hoe zorg je ervoor dat jouw nieuwe partner de juiste vakkennis opdoet en met de code overweg kan? Is er nog achterstallig onderhoud? Al deze vragen en meer, beantwoorden wij graag in een uitgebreid transitieplan welke ervoor zorgt dat de gehele transitie in goede banen geleid wordt.

Zijn jullie betrokken bij doorontwikkeling?

Een digitaal product is vrijwel nooit helemaal af. Naast dat gebruikers veranderingen wensen, wil je altijd een aantal stappen voor de concurrentie uit lopen en door blijven innoveren. Je product evolueert hierin mee. Daarom gaan wij altijd voor een langetermijnrelatie met onze klanten, zodat we structureel kunnen blijven bijdragen aan het succes van jouw product.

En hoe zit het met Maintenance & Support?

Het belang van onderhoud en support groeit mee met het succes van je SaaS of platform product. Technische problemen moeten efficiënt opgelost worden en de ondersteuning aan de medewerkers en eindgebruikers moet top notch zijn. Met ons team van ervaren experts bieden wij support van hoge kwaliteit, waarbij wij tevens snel kunnen handelen indien nodig.

Laatste nieuws en artikelen over het moderniseren van digitale producten

 • Whitepaper
  Digital Product Development Maturity Model
  Digital Product Maturity Model
  Read more
 • Framework
  Een nieuw digitaal product maken?
  Digital Product Maturity Model
  Read more
 • Factsheet
  Factsheet technical debt en refactoring binnen de zorgsector
  Digital Product Maturity Model
  Read more
 • Boekentip
  Lean Analytics
  Digital Product Maturity Model
  Read more

Klaar om je product naar een volgend niveau te brengen?

Bel ons!

Bereik ons op werkdagen van 09:00 tot 18:00.

Stuur ons een bericht

We komen binnen 24 uur bij je terug. Na de eerste meeting, heb je een duidelijk beeld van de mogelijkheden, kosten en tijdlijn.

Digital Product Maturity Model

Bezoek ons

Kom langs voor een gesprek en koffie. Onze deuren zijn geopend op werkdagen van 09:00 tot 18:00.

Location pin icon

Haarlemmerstraat 124-E, 1013 EX Amsterdam