Goodplace App

Goed doen met de Goodplace app

Met de Goodplace app kun je op een makkelijke en leuke manier goede doelen steunen en krijg je positieve updates over wat goede doelen met geld doen. Jij als gever staat centraal en hebt zicht op je eigen impact. GlobalOrange ontwikkelde de app samen met stichting Goodplace.

VRAAG
Een aantal ondernemers kwamen op het gezamenlijke idee om de ervaring van geld geven aan een goed doel, gemakkelijker en leuker te maken. Ze wilden een app lanceren met een continue focus op het optimaliseren van de perfecte gebruikerservaring. 

AANPAK
Het team van GlobalOrange is samen met een aantal designers van UX design studio YouSir begonnen met het bouwen van een MVP. Na testen en valideren is de app met huidige functionaliteiten live gegaan.

RESULTATEN

 • In de pilot fase is ruim €12.500 aan donaties opgehaald
 • Inmiddels zijn er al 600 goede doelen aangesloten
 • Positieve feedback van eindgebruikers

Goodplace App

Een constructieve en betrokken samenwerking

Het team van de Goodplace app zocht naar een samenwerkingspartner die snel kon schakelen. Omdat GlobalOrange alle disciplines in huis heeft voor het ontwikkelen van een digitaal product zoals deze, verliep de communicatie tijdens het ontwikkelproces snel en effectief. Volgens de founders van de Goodplace app zorgde dit alles voor een fijne, constructieve en betrokken samenwerking, “met kundige professionals en betrokken product owners die met passie aan het project werkten”. 

“Het bij elkaar komen van onze ideeën met de disciplines product management, UX design en technologie van GO heeft er voor gezorgd dat we nu echt een unieke app hebben waar mensen echt blij van worden. De samenwerking is prettig en zeer effectief.”

Goodplace App
Frank Gottenbos
Co-Founder

Succesfactoren

Goodplace App

 • Doneer eenvoudig 
  Via de app kunnen gebruikers gemakkelijk en vrijblijvend doneren aan de goede doelen die zij belangrijk vinden. Donaties kunnen eenmalig worden gedaan, of eenvoudig maandelijks aan en uit worden gezet.
 • Duidelijk overzicht
  In een eenvoudig overzicht kunnen gebruikers al hun donaties aan verschillende goede doelen terug vinden.
 • Start een actie via social media 
  Via de sociale actie-functionaliteit in de app kunnen gebruikers een actie aanmaken wanneer ze bijvoorbeeld een marathon gaan lopen en sponsoren op willen halen. Deze actie kan gemakkelijk worden gedeeld op social media.
 • Ontvang berichten
  Via de app ontvangen gebruikers positieve berichten van de resultaten van alle gegeven donaties.

Goodplace App

Positieve feedback

Eindgebruikers reageren enthousiast op de Goodplace app. Naast het feit dat ze het een mooi initiatief vinden, hebben veel gebruikers aangegeven dat de app intuïtief en eenvoudig te gebruiken is, en dat de functies precies aansluiten bij hun behoeften. Ook werd geprezen dat de app snel en soepel werkt, en de gebruikersinterface overzichtelijk is.

GlobalOrange zal samen met het team van de Goodplace app de belangrijkste features van de app blijven doorontwikkelen naar aanleiding van de feedback van eindgebruikers.

“Het is een hele prettige samenwerking met een enthousiast team van founders. Ze brachten zelf veel kennis mee en stonden ook open voor nieuwe ideeën vanuit ons. Het is een bijzonder project om aan te mogen werken vanwege het mooie doel dat er achter zit en ik ben erg blij met het eindresultaat tot dusver.
De Goodplace app lost echt een probleem op voor de eindgebruikers, dat krijgen we ook veel te horen vanuit de feedback. Voor de toekomstige samenwerking kijk ik uit naar het aantrekkelijker maken van de app voor goede doelen, door onder andere het integreren van nieuwe features.”

Goodplace App
Steef van Velzen
Product Manager GlobalOrange

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.