Kamernet

Platform voor kamerzoekenden

Met aanbod van > 100.000 kamers per jaar is Kamernet het grootste kamernetwerk van Nederland. Kamernet is het online netwerk voor het vinden van een kamer, huisgenoot of huurder waarbij je direct contact hebt met de tegenpartij. Een studentenkamer vinden is een hele klus. Daarom is het belangrijk om snel en eenvoudig op de hoogte te zijn wanneer er een nieuwe kamer wordt aangeboden.

UITDAGING

Kamernet liep vast met haar toenmalige IT leverancier en zocht een partner die mee wilde denken en kwaliteit hoog in het vaandel had staan.

AANPAK

Na een korte transitie periode van een maand waren de ontwikkelteams opgeschaald en de kennis over de software overgedragen.

RESULTATEN

Naast het ontwikkelteam achter de Kamernet website hebben drie parallelle Scrum teams binnen drie maanden een native iOS app, native Android app en een mobiele website opgeleverd.

Kamernet

Transitie binnen 1 maand

Transitie
Binnen een maand is de ontwikkeling en het beheer van de toenmalige IT partij overgenomen waarna meteen met doorontwikkeling gestart kon worden.

Doorontwikkeling
Naast het ontwikkelteam achter de Kamernet website hebben drie parallelle Scrum teams binnen drie maanden een native iOS app, native Android app en een mobiele website opgeleverd.

Managed Services
GlobalOrange is aanspreekpunt voor alle applicatiebeheer en doorontwikkeling van de web en mobiele applicatie van Kamernet.

“Het resultaat van onze samenwerking is al indrukwekkend na slechts 4 maanden. Nu de technologie volledig op orde is, kunnen we nu al onze aandacht richten op innovatie en ontwikkeling. Dit alles in lijn met het Lean Start-up principe. ”

Kamernet
Jeroen Müller
Directeur – Kamernet

Voorloper in SaaS ontwikkeling

Mobile First
De gebruikers van Kamernet, met name studenten, gebruiken de dienst veelal mobiel. Vandaar dat alle nieuwe ontwikkelingen eerst in de mobiele apps doorgevoerd worden en vervolgens op de webapplicatie. De ontwikkelde mobiele apps en website zijn voorloper op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, vernieuwde features en design.

Expert in SaaS
GlobalOrange is expert in ontwikkeling van SaaS oplossingen. Oplossingen in de cloud die hoge eisen stellen aan gebruiksvriendelijkheid, performance, schaalbaarheid en security. Dit zijn ook typerende eisen die aan een marktplaats systeem zoals Kamernet gesteld worden.

Snel de markt op

Om pieken in hoeveelheid werk op te vangen kan er zeer snel opgeschaald worden in capaciteit. Projecten worden in parallelle Scrum Teams uitgevoerd met een korte ‘time to market’ als gevolg.

Lean en Agile

Kamernet en GlobalOrange gebruiken Lean Startup voor het innovatieve ontwikkelwerk. Klein beginnen, meten, leren en verbeteren. Samen met een Agile ontwikkelmethodiek zoals Scrum is dit onze voorwaarde voor groei.

Schaalbaar

Een modulaire architectuur zorgt ervoor dat de applicatie makkelijk uit te breiden is, snel presteert en klaar is voor de toekomst.

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.