Beoordeel de staat van je SaaS product of Platform software

Het ontwikkelen van een digitaal product is complex en het vraagt veel van iedereen die daarbij betrokken is. Er zijn veel zaken die je allemaal tegelijkertijd moet aanpakken zoals; product management, UX, architectuur, DevOps, team satisfaction, tools, methodieken, aantrekken en behouden van specialisten, code kwaliteit, etc.

Daarnaast gaat de daadwerkelijke ontwikkeling vaak niet over rozen. Development van nieuwe features duurt te lang, de gebruiksvriendelijkheid laat te wensen over en je ervaart uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid van maatwerk software of zelfs vendor lock-in.

Je zoekt de oorzaken van deze problemen in verouderde architectuur of een tekort aan gekwalificeerde specialisten, maar is dit wel echt zo?

Effectief ontwikkelen begint bij een compleet beeld van de staat van uw productontwikkeling, bij daadwerkelijk begrijpen hoe ‘volwassen’ de aanpak is en wat je het beste kunt doen om verbeteringen door te voeren.

Technology Quick Scan

Binnen enkele dagen inzicht krijgen in de kwaliteit van jouw digitale product? Middels de Technology Quick Scan (TQS) kunnen wij snel inzichten vergaren met betrekking tot de algemene kwaliteitsniveaus van jouw product. Hierbij valt te denken aan Product Architectuur en Infrastructuur, Technische schaalbaarheid, gereedheid voor toekomstige groei (commerciële schaalbaarheid) en in de ontwikkelingsprocessen.

product-market fit

 

 

product-market fit

SaaS Development Maturity Model

Het door ons ontwikkelde SaaS Development Maturity Model stelt je in staat om alle aspecten die belangrijk zijn voor digitale productontwikkeling te beoordelen. Het geeft je een heldere kijk op de daadwerkelijke oorzaken van de uitdagingen waar je mee worstelt. Zo krijg je inzicht in de huidige staat, maar vooral ook in wat er nodig is om naar een gewenste maturity te groeien. Daarnaast ontdekt je welke aspecten van de ontwikkeling daadwerkelijk jouw aandacht nodig hebben en waar je het snelst de meeste waarde creëert. 

We ontwikkelden het SaaS Development Maturity Model op basis van ruim 15-jaar ervaring op het gebied van SaaS-ontwikkeling, UX-, innovatie- en productmanagement en hebben hier al vele bedrijven mee ondersteund zoals Tikkie, tradeXpad, SimpledCard, ComplianceWise en Ticketscript.

UX Audit

Een UX Audit is het perfecte startpunt voor het verbeteren van de user experience van jouw product. Samen valideren we jouw ontwerpen; onze audits illustreren welke hindernissen jouw eindgebruikers ondervinden en wij voorzien je van bruikbare inzichten. Al het UX gerelateerde werk wordt uitgevoerd in samenwerking met YouSir, de UX design agency van de Saasmore group.

product-market fit

 

product-market fit

User Validation

Je hebt een solide product gebouwd, maar je eindgebruikers ervaren het niet zoals het bedoeld is. Zo missen ze wellicht belangrijke functies en beschouwen dit als een gebrek aan waarde. Dan is het hoog tijd om user validation, ofwel het valideren van aannames over je project, meer aandacht te geven in de ontwikkeling van je product. Samen lopen we door de stappen van het validatieproces heen om uiteindelijk duidelijke inzichten te kunnen geven over de wensen van de eindgebruikers.

“Samen met GlobalOrange is het ons gelukt om LARSA binnen enkele maanden van een concept naar een volledig werkend platform te brengen. De proactieve houding en professionele werkwijze van GlobalOrange hebben daar enorm aan bijgedragen.”

product-market fit
Joris Stolwijk
Consultant Airport Creators

“Het ontwikkelde product heeft een erg hoge kwaliteit; het is snel, stabiel en makkelijk uitbreidbaar. Onze ervaringen met GlobalOrange tot nu toe, hebben ons doen besluiten ook de vervolg ontwikkelingen bij GlobalOrange neer te leggen.”

product-market fit
Marnix Zwart
CEO Kroodle – part of Aegon

Laatste nieuws en artikelen

 • Blog
  Hoe meet je de product-market fit voor jouw digitale product?
  product-market fit
  Read more
 • Blog
  Webinar (ENG) – Softwareontwikkelingsteams verbeteren met ChatGPT en CoPilot.AI:
  product-market fit
  Read more
 • Blog
  Connecting the dots: de juiste partner kiezen voor je volgende productaudit
  product-market fit
  Read more
 • Blog
  Pas het vernieuwde Agile Product Manifesto toe om sneller waarde te creëren
  product-market fit
  Read more

Klaar om je product naar een volgend niveau te brengen?

Bel ons!

Bereik ons op werkdagen van 09:00 tot 18:00.

Stuur ons een bericht

We komen binnen 24 uur bij je terug. Na de eerste meeting, heb je een duidelijk beeld van de mogelijkheden, kosten en tijdlijn.

product-market fit

Bezoek ons

Kom langs voor een gesprek en koffie. Onze deuren zijn geopend op werkdagen van 09:00 tot 18:00.

Location pin icon

Haarlemmerstraat 124-E, 1013 EX Amsterdam