Beoordeel de staat van je SaaS product of Platform software

Het ontwikkelen van een digitaal product is complex en het vraagt veel van iedereen die daarbij betrokken is. Er zijn veel zaken die je allemaal tegelijkertijd moet aanpakken zoals; product management, UX, architectuur, DevOps, team satisfaction, tools, methodieken, aantrekken en behouden van specialisten, code kwaliteit, etc.

Daarnaast gaat de daadwerkelijke ontwikkeling vaak niet over rozen. Development van nieuwe features duurt te lang, de gebruiksvriendelijkheid laat te wensen over en je ervaart uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid van maatwerk software of zelfs vendor lock-in.

Je zoekt de oorzaken van deze problemen in verouderde architectuur of een tekort aan gekwalificeerde specialisten, maar is dit wel echt zo?

Effectief ontwikkelen begint bij een compleet beeld van de staat van uw productontwikkeling, bij daadwerkelijk begrijpen hoe ‘volwassen’ de aanpak is en wat je het beste kunt doen om verbeteringen door te voeren.

“Het resultaat van onze samenwerking is al indrukwekkend na slechts 4 maanden. Nu de technologie volledig op orde is, kunnen we nu al onze aandacht richten op innovatie en doorontwikkeling. Dit alles in lijn met het Lean Start-up principe. ”

Digital Product Maturity Model
Jeroen Müller
Director Kamernet

Technology Quick Scan

Binnen enkele dagen inzicht krijgen in de kwaliteit van jouw digitale product? Middels de Technology Quick Scan (TQS) kunnen wij je snel inzicht geven in het kwaliteitsniveau van jouw product. De TQS voeren wij uit voor investeerders, PE’s, VC’s maar ook voor bedrijven die wel eens willen weten hoe hun product er nu echt voor staat. In de TQS komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • Product Architectuur
 • Infrastructuur
 • Technische schaalbaarheid
 • Gereedheid voor toekomstige groei (commerciële schaalbaarheid)
 • Ontwikkelingsprocessen

De TQS kan vaak binnen een week al ingepland worden en neemt enkele dagen in beslag waarna een professioneel rapport opgeleverd wordt dat als basis kan dienen voor toekomstige verbeteringen.

Digital Product Maturity Model

“Wanneer het Transitiefonds overweegt te investeren in een bedrijf met een eigen digitaal product dan is de betrouwbaarheid hiervan essentieel om tot een deal te komen. GlobalOrange voert in deze situaties een Technology Quick Scan voor ons uit, die direct inzicht oplevert in de kwaliteit, risico’s en schaalbaarheid. De samenwerking met de experts van GO verloopt zeer prettig en levert altijd nieuwe ideeën op om het digitale product nog verder te verbeteren.”

Digital Product Maturity Model
Marc Postma
Senior Investment Manager Transitionfund ROM InWest

Digital Product Maturity Model

 

SaaS Development Maturity Model

Het door ons ontwikkelde SaaS Development Maturity Model stelt je in staat om alle aspecten die belangrijk zijn voor digitale productontwikkeling te beoordelen. Het geeft je een heldere kijk op de daadwerkelijke oorzaken van de uitdagingen waar je mee worstelt. Zo krijg je inzicht in de huidige staat, maar vooral ook in wat er nodig is om naar een gewenste maturity te groeien. Daarnaast ontdekt je welke aspecten van de ontwikkeling daadwerkelijk jouw aandacht nodig hebben en waar je het snelst de meeste waarde creëert. 

We ontwikkelden het SaaS Development Maturity Model op basis van ruim 15-jaar ervaring op het gebied van SaaS-ontwikkeling, UX-, innovatie- en productmanagement en hebben hier al vele bedrijven mee ondersteund zoals Tikkie, tradeXpad, SimpledCard, ComplianceWise en Ticketscript.

“Het ontwikkelde product heeft een erg hoge kwaliteit; het is snel, stabiel en makkelijk uitbreidbaar. Onze ervaringen met GlobalOrange tot nu toe, hebben ons doen besluiten ook de vervolg ontwikkelingen bij GlobalOrange neer te leggen.”

Digital Product Maturity Model
Marnix Zwart
CEO Kroodle – part of Aegon

UX Audit

Een UX Audit is het perfecte startpunt voor het verbeteren van de user experience van jouw product. Samen valideren we jouw ontwerpen; onze audits illustreren welke hindernissen jouw eindgebruikers ondervinden en wij voorzien je van bruikbare inzichten. Al het UX gerelateerde werk wordt uitgevoerd in samenwerking met YouSir, de UX design agency van de Saasmore group.

Digital Product Maturity Model

Laatste nieuws en artikelen

 • Whitepaper
  Digital Product Development Maturity Model
  Digital Product Maturity Model
  Read more
 • Factsheet
  Factsheet technical debt en refactoring binnen de zorgsector
  Digital Product Maturity Model
  Read more
 • Factsheet
  Factsheet – Hoe selecteer je de juiste partner voor het ontwikkelen van jouw digitale product?
  Digital Product Maturity Model
  Read more
 • Blog
  Wat is vendor lock-in en hoe voorkom je het?
  Digital Product Maturity Model
  Read more

Klaar om je product naar een volgend niveau te brengen?

Bel ons!

Bereik ons op werkdagen van 09:00 tot 18:00.

Stuur ons een bericht

We komen binnen 24 uur bij je terug. Na de eerste meeting, heb je een duidelijk beeld van de mogelijkheden, kosten en tijdlijn.

Digital Product Maturity Model

Bezoek ons

Kom langs voor een gesprek en koffie. Onze deuren zijn geopend op werkdagen van 09:00 tot 18:00.

Location pin icon

Haarlemmerstraat 124-E, 1013 EX Amsterdam