BlueMed

Communicatieplatform voor complexe wondzorg

Door slechte monitoring en communicatie duurt de genezing van complexe wondzorg onnodig veel langer dan zou moeten. Drie studenten van de TU Delft brachten deze problemen in kaart en schreven een prototype en een businessplan, voor studiepunten. Toen de studenten door het Erasmus MC werden uitgenodigd om langs te komen om het probleem met eigen ogen te zien, besloten ze om in samenwerking met GlobalOrange een communicatieplatform voor complexe wondzorg te ontwikkelen.

UITDAGING
Door slechte monitoring en communicatie duurt de genezing van complexe wondzorg onnodig veel langer dan zou moeten.

AANPAK
Drie studenten van de TU Delft brachten deze problemen in kaart en schreven een prototype en een businessplan, voor studiepunten. Toen de studenten door het Erasmus MC werden uitgenodigd om langs te komen om het probleem met eigen ogen te zien, besloten ze om in samenwerking met GlobalOrange een communicatieplatform voor complexe wondzorg te ontwikkelen.

RESULTAAT

  • 4x sneller herstel van wonden door het gebruik van Exsudo
  • BlueMed won de Sustainable Health Challenge 2016
BlueMed

Vier keer sneller wondherstel

Laagdrempelig en veilig
GlobalOrange bouwt met BlueMed aan een laagdrempelig platform dat het zorgtraject van complexe wondzorg volledig en veilig in kaart brengt op desktop en tablet. Gebruikers moeten kunnen inloggen, foto’s uploaden, status doorgeven en communiceren.

Inzichtelijk en efficiënt
Het platform biedt zorgverleners de mogelijkheid om het zorgtraject van een complexe wond op een eenvoudige en duidelijke wijze digitaal op te slaan. De opgeslagen informatie kan met andere zorgverleners in de zorgketen worden gedeeld, maar ook met de patiënt zelf.

Disruptie in de zorg
BlueMed biedt een totaaloplossing voor het domein wondzorg, waar andere aanbieders van EPD (elektronisch patiënten dossiers) zich vooral richten op algemene zorg. Focus op dit specifieke domein ontbrak en de startup speelt hier slim op in.

Focus op eindgebruikers

Sterke kennis van de markt
BlueMed zocht een gerenommeerd bedrijf met ervaring in de medische wereld en het begeleiden van startups. GlobalOrange heeft verschillende zorg-projecten succesvol volbracht en heeft zich sterk gepositioneerd in deze sector.

Expert in SaaS
GlobalOrange is ervaren in de ontwikkeling van SaaS oplossingen in de zorg. Oplossingen in de cloud die hoge eisen stellen aan gebruiksvriendelijkheid, performance, schaalbaarheid en security.

Samen ondernemen
Tussen GlobalOrange en BlueMed ontstond meteen een goede klik. De studenten hadden het idee, waar GlobalOrange potentie in zag. GlobalOrange kwam met de oplossing, waar BlueMed veel vertrouwen in had.

“Het is echt bijzonder om te zien hoe het platform van scratch af aan wordt opgebouwd tot de basisversie die er nu staat. GlobalOrange denkt met ons mee, stelt de juiste vragen en komt met suggesties. Omdat ze zich verdiepen in ons probleem, komen ze met goede oplossingen. En dat is echt positief”

BlueMed
Harmen aan het Rot
Co-founder Bluemed

Succesfactoren

Pilot met Erasmus MC

Tijdens de pilot van Exsudo wordt gekeken hoe het platform werkt en wat de ervaringen zijn. Als de resultaten goed zijn en de financiering voor de noodzakelijke investering op orde is, wordt Exsudo doorontwikkeld en verkocht aan andere zorgorganisaties

Winnaar SHC 2016

BlueMed won de Sustainable Health Challenge 2016, een wedstrijd voor studenten en young professionals met een innovatief idee voor in de zorg. Het helpt jonge, ambitieuze ondernemers verder op weg om hun idee meer vorm te geven.

Agile aanpak

GlobalOrange zet Agile ontwikkelmethoden in tijdens het ontwikkelproces. Het gebruiksgemak en de efficiëntie in relatie tot de ontwikkeling van het platform van BlueMed worden op deze manier continu geoptimaliseerd.

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.