Mensen uiteten

Evidos

Kick en zijn compagnon startten Evidos in 2013, oorspronkelijk gericht op digitale handtekeningen met geavanceerdere verificatie dan gebruikelijk. De focus breidde zich uit naar diverse sectoren zoals vastgoed, onderwijs en bankleningen.

 

Evidos wilde als toevoeging op hun diensten een app lanceren. Deze app ontstond vanuit het verlangen om een tikkie-achtige benadering te creëren voor het verzenden en mobiel ondertekenen van documenten, met name voor makelaars, verzekeringsagenten en zelfstandige ondernemers onderweg.

De behoefte aan externe ontwikkelaars kwam onder andere door het gebrek aan interne capaciteit. Evidos koos voor GlobalOrange vanwege de unieke combinatie van UX, technische expertise en productmanagement en het vermogen om een app te maken waar gebruikers echt van gaan houden.

 

Meer weten over de totstandkoming van deze samenwerking, de aanpak die wij hebben toegepast en hoe we dit kunnen inzetten voor jouw bedrijf? Plan een call met Guido, hij kan er alles over vertellen:

UITDAGING
Evidos zocht hiervoor een partner die zich niet alleen bezighield met het bouwen van een product. Belangrijk was ook de inhouse combinatie van UX, technische expertise en productmanagement en het meedenken in de ontwikkeling van de app zelf.

AANPAK
De samenwerking was veelomvattend en ging verder dan alleen technische ontwikkeling. De wekelijkse sprints zorgden voor een energieke en efficiënte manier om vooruitgang te boeken. Er was speciale aandacht voor het begrijpen van de behoeften van de klanten en eindgebruikers. Deze aanpak resulteerde in een gezamenlijke verkenning van het concept en het uitwerken van een strategische visie.

RESULTAAT
Uiteindelijk is er een app opgeleverd die niet alleen technisch solide is, maar ook aansluit bij de behoeften van de klanten. De app heeft intern de efficiëntie vergroot en heeft anderen bij Evidos gestimuleerd om het product te gebruiken. Er zijn ongeveer 800 transacties per week en uiteraard blijft het behouden van actieve gebruikers cruciaal.

“Samenwerken gaat verder dan bouwen; het draait om begrijpen waarom een product nodig is en hoe het eruit moet zien voor de doelgroep. Daarin is GlobalOrange de perfecte partner”.

Evidos
Kick Willemse
Co-Founder – Evidos (now part of Entrust)

Evidos

Evidos

Duurzame groei en een nieuwe koers

Evidos houdt zich bezig met digitaal ondertekenen met extra controle. Ze bieden deze service aan voor verschillende sectoren zoals vastgoed, onderwijs en transacties met een hoger risico. Door zich te richten op specifieke groepen mensen, zijn ze de afgelopen 10 jaar gegroeid op een beheersbare en duurzame manier. Onlangs is Evidos overgenomen door Entrust. Oorspronkelijk stonden ze bekend om printers, maar nu richten ze zich op identiteitsbeheer in de cloud. Deze overname past binnen hun bredere strategie op het gebied van identiteitsuitgifte en -gebruik.

Evidos wilde als toevoeging op hun diensten een app creëren voor het eenvoudig ondertekenen van documenten en identificatie. De app is een pay-as-you-go dienst.

De samenwerking volgens Kick Willemse

“De samenwerking met GlobalOrange was veel meer dan alleen technische ontwikkeling. Ze denken vanuit de klant en de eindgebruikers van de klant. En dat was cruciaal bij het begrijpen van onze uitdagingen. GlobalOrange dacht samen met ons na over onze strategie en over het product. De wekelijkse sprints waren efficiënt en energiek.

De gezamenlijke inzet overtrof grotendeels de verwachtingen. Het was een energieke samenwerking die resulteerde in een product waar we trots op zijn.”

Succesvolle app-lancering: de aanpak van GlobalOrange

 

 

Na een voorbereidende fase en een ontwerptraject met UX partner YouSir is de ontwikkeling van de iOS- en Android-apps van start gegaan met elk een specifieke roadmap. Het team presenteerde tweewekelijkse demo’s aan de stakeholders bij Evidos. De grootste uitdaging was het streven naar eenvoud in de workflow voor tekenverzoeken. Daarnaast waren creatieve oplossingen nodig vanwege beperkingen in de bestaande Evidos backend. Uiteindelijk werden de apps succesvol gelanceerd in de app stores.

“Ik ben trots op het succes van twee apps in de app stores. Dit hebben we bereikt door onze snelle implementatie van push notifications en de verbeterde gebruiksvriendelijkheid van Evidos. Hierdoor is de app toegankelijker geworden voor gebruikers. Ons doel was om bestaande klanten nog meer bij de dienst te betrekken, en dat is gelukt.”

Evidos
Werner Bootsman
Product Manager GlobalOrange

Een waardevolle samenwerking

De samenwerking ging verder dan softwareontwikkeling, met aandacht voor productmanagement, UX en technologie. Niet alleen technisch, maar ook gericht op de doelen en behoeften van de doelgroep. Het uiteindelijke doel was niet alleen het realiseren van een idee, maar vooral het verbeteren van de service aan Evidos klanten.

De app heeft nu ongeveer 800 transacties per week zijn en vormt een waardevolle aanvulling op het bestaande aanbod.

Evidos

“GlobalOrange heeft ons geholpen onze visie te vertalen naar een product dat niet alleen technisch solide is, maar ook aansluit bij de behoeften van onze klanten.”

Evidos
Kick Willemse
Co-Founder – Evidos (now part of Entrust)

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.