SimpledCard

Volledige controle over de bedrijfsuitgaven

Het idee van SimpledCard om zakelijke uitgaven en de verantwoording hiervan radicaal te stroomlijnen was ijzersterk. Maar hoe zorg je ervoor dat je het product daadwerkelijk realiseert terwijl je zelf beperkte kennis hebt van IT, gebruiksvriendelijkheid en SaaS?

De samenwerking tussen SimpledCard en GlobalOrange leverde in korte tijd bijzonder mooie resultaten op.

UITDAGING
De bedenkers van SimpledCard kwamen bij GlobalOrange omdat ze wilden focussen. Focussen op market fit en sales en niet op de ontwikkeling zelf. Ze vroegen GlobalOrange de realisatie van een complex Fintech platform dat supersimpel blijft voor eindgebruikers te verzorgen.

AANPAK

Compliance, security, schaalbaarheid en gebruikersgemak spelen allemaal een belangrijke rol in de productontwikkeling. Specialisten op al die gebieden werkten samen om in korte tijd een MVP op de markt te zetten. Aan de hand van user feedback en business doelstellingen werd de MVP doorontwikkeld tot het succesvolle product dat het nu is.

RESULTAAT

  • Meer dan 700 organisaties uit verschillende sectoren vertrouwen op SimpledCard.
  • Van de betaalkaarten en app tot het Card Management Systeem en de software-integratie: de oplossingen zijn optimaal gebruiksvriendelijk.
  • Het succes van SimpledCard heeft inmiddels een vervolg gekregen met de uitrol in Duitsland.
SimpledCard

Supersnel en simpel zakelijk betalen

Unieke zakelijke betaaloplossing
Met SimpledCard behoort het gedoe rondom zakelijke betalingen tot het verleden. Organisaties kunnen aan hun medewerkers of cliënten betaalpassen uitgeven zonder tussenkomst van een bank. De betaalpassen zijn internationaal geaccepteerd, hebben een wereldwijde dekking en zijn ook geschikt voor online betalingen. Met een een supersnelle app koppelt de de medewerker zijn bonnetje direct aan de de transactie.

Award winning
SimpledCard is opgenomen in de Dutch FinTech 50, de top-50 Nederlandse bedrijven die de financiële sector op zijn kop zetten.

Makkelijk te integreren
SimpledCard kan eenvoudig met alle bekende financiële pakketten gekoppeld worden. Digitale declaraties worden zo direct in de bedrijfssystemen verwerkt.

Exponentiële groei door hoge mate van schaalbaarheid

Schaalbaarheid
De software van SimpledCard is zeer schaalbaar waardoor er ondanks de spectaculaire groei nooit een beperking bij de IT komt te liggen. Bovendien is het pakket makkelijk uitbreidbaar zodat er in een hoog tempo nieuwe innovaties aan toegevoegd kunnen worden. GlobalOrange is expert in het ontwikkelen van financiële producten.

Veilig kunnen betalen door focus op IT security
Omdat dit een financieel product betreft worden er vanuit compliance en diverse benodigde certificeringen zware eisen gesteld aan security. De applicatie is ontwikkeld volgens het “security en compliance by design” principe. Daarnaast zijn er o.a. uitvoerige pen-testen uitgevoerd om de meest voorkomende ‘security flaws’ uit de Open Web Application Security Project (OWASP) lijst te voorkomen.

“Dankzij GlobalOrange konden de bedenkers van SimpledCard zich focussen op de market fit en de eerste sales.”

SimpledCard
Erik Seveke
Co-founder, CEO SimpledCard

SaaS expertise is breed toegepast

SimpledCard stelt, zoals de meeste SaaS-bedrijven, hoge eisen aan gebruiksvriendelijkheid, performance, schaalbaarheid en security. GlobalOrange heeft haar expertise met SaaS ontwikkeling breed toegepast. Naast het ontwikkelteam wordt het Architecture Team van GlobalOrange bij alle projecten betrokken ter validatie van beslissingen over de architectuur. Een belangrijke beslissing zal dus nooit op de persoonlijke voorkeur van 1 persoon berusten.

Machine Learning maakt het product echt slim

Op meerdere vlakken wordt machine learning ingezet om de eindgebruiker tijd te besparen: transactie monitoring, fraude detectie, de conversational UI en financial forecasting.

Succesfactoren

Domeinkennis

GlobalOrange heeft veel ervaring met de ontwikkeling van financiële applicaties, o.a. op het gebied van accounting, facturatie, projecties, rapportages, financiële processen en certificering (o.a. PCI/DSS en ISAE).

Klantrelatie

De rol van product owner wordt, zoals gebruikelijk bij GlobalOrange, door de opdrachtgever ingevuld. Door intensief, dagelijks contact wordt er snel geschakeld en worden verbeteringen en nieuwe ideeën snel gerealiseerd.

Agile en lean

GlobalOrange zet naast de methode voor Agile softwareontwikkeling de Lean start-up methodiek in voor innovatie. Dit zorgt ervoor dat er sterk gefocust wordt op waardecreatie.

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.