SDB

Planning software voor de zorg

De SDB groep is in Nederland toonaangevend op het gebied van planning software voor de zorg met als doel om tot een efficiënte en effectieve personeelsinzet te komen. Met de software van SDB krijgt een organisatie inzicht in de budgetten voor een bepaald rooster en kan de financiële haalbaarheid daarmee vooraf toetsen.

UITDAGING
Bouw de zware client-server toepassing om naar een gebruiksvriendelijke SaaS oplossing

AANPAK
Eindgebruikers van de planningssoftware werden intensief betrokken bij het herontwerp. Het resultaat is een gebruiksvriendelijk en op de diverse soorten gebruikers afgestemd UI. Technisch gezien werd het platform vrijwel volledig opnieuw opgezet zodat het schaalbaar, makkelijk onderhoudbaar en veilig werd. Future proof.

RESULTAAT

  • Deze schaalbare SaaS oplossing van de SDB groep wordt bij >100 zorginstellingen ingezet
  • Zeer gebruiksvriendelijk – UX aangepast aan de diverse soorten gebruikers
  • Main Capital neemt in 2018 een strategisch belang in de SDB groep

“Er is een hechte samenwerking. Het mooie aan GlobalOrange is dat zij ons doel ook als hun eigen doel zien. Ze zijn echt gecommitteerd aan wat je samen wilt bereiken.”

SDB
Ernst van Apeldoorn
Product Owner SDB groep
SDB

Expertise in complexe planning software

Complexe planning software
SDB zocht een IT-partner die hun oude product kon herbouwen en verbeteren met als doel om deze gebruiksvriendelijk, snel implementeerbaar en onderhoudbaar te maken.

Partner die meedenkt
SDB zocht een partner die meedenkt en proactief met ideeën komt. Het resultaat van de samenwerking is dat er een innovatief planningsproduct staat dat zijn tijd jaren vooruit is. Het team van GlobalOrange voelt zich zeer betrokken bij de doelstellingen van de klant en doet er alles aan om die te bereiken.

SaaS Expertise
GlobalOrange ontwikkelt voornamelijk SaaS oplossingen. Oplossingen in de cloud die hoge eisen stellen aan gebruiksvriendelijkheid, performance, schaalbaarheid en security.

Aysist7 loopt jaren voor op concurrentie

Innovatie in de zorg
Het resultaat van de samenwerking met GlobalOrange is het platform als SaaS oplossing die, volgens SDB en haar eindklanten, jaren voorloopt op de concurrentie.

Zorg in de cloud
Het is de eerste planning software voor de zorg in de cloud. Een belangrijk doel van de planning software van SDB is het vraag-gestuurd kunnen roosteren, waarbij er veel regie is voor de medewerkers.

Product al in gebruik
De opgeleverde planning software bestaat uit een roosterplan, een flexplan, een medewerkersportaal, een mobiele app en een capaciteitsplan. Ongeveer 70 organisaties werken momenteel al met de vernieuwde planningssoftware van SDB.

Succesfactoren.

Gebruiksvriendelijk

De applicatie is gebruiksvriendelijk en faciliteert de hele workflow rondom capaciteitsplanning, inroosteren, interne communicatie en verloning.

Continuous Delivery

Door intensief, dagelijks contact tussen opdrachtgever en het ontwikkel- team konden nieuwe features of aanpassingen in requirements snel worden opgepakt. Als resultaat van de goede samenwerking en het principe van continuous delivery staat er nu een goede basis van de planning software.

Agile aanpak

GlobalOrange werkte volgens de agile en scrum ontwikkelmethoden tijdens het ontwikkelproces. Hierdoor is het gebruiksgemak en de efficiëntie in relatie tot het einddoel van SDB continu geoptimaliseerd, waardoor de applicatie is voorzien van alle benodigde functionaliteiten.

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.