SaaS ontwikkeling voor groeiende bedrijven

Book icon 7 min

SaaS-producten om groei te realiseren. Schaalbaarheid, gebruikersgemak en snelheid van ontwikkeling zijn voor vrijwel al onze SaaS klanten de speerpunten die zorgen voor (exponentiële) groei. Kunnen focussen op jouw ambities zonder dat je gehinderd wordt door IT-issues en vendor lock-in. Wij zijn gespecialiseerd in SaaS ontwikkeling, maar helpen je ook graag jouw huidige on-premises software om te zetten naar een volwaardig SaaS-product. De afgelopen vijftien jaar ondersteunde GlobalOrange SaaS-bedrijven zoals Tikkie, tradeXpad, SimpledCard, ComplianceWise en Ticketscript. Maar ook zeer gespecialiseerde medische SaaS applicaties. Samen met jou bouwen we een product dat echt onderscheidend is, en direct concurrentievoordeel oplevert.De ontwikkeling van een doeltreffend SaaS-product vraagt om een expert, benieuwd hoe wij de ontwikkeling van jouw SaaS-product zouden aanpakken?

BELANGRIJKSTE LEERPUNTEN

 • MVP bij lanceren van een SaaS product
 • Het “verSaaSen” van je product
 • SaaS Development Maturity Model

 

Snel lanceren van jouw SaaS-product

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk jouw product lanceren. Maar, je wilt er natuurlijk ook zeker van zijn dat het product waarmee je de markt betreedt voldoende waarde aan jouw gebruikers biedt. Het is daarom raadzaam om bij de ontwikkeling van een nieuw product je te focussen op de kern van jouw idee. Zo kun je tegen een beperkte investering zo snel mogelijk waarde bieden aan jouw gebruikers! Daarom kies je voor de ontwikkeling van een MVP.

Simpel gezegd is de betekenis van een MVP of Minimum Viable Product: ‘de meest simpele versie van je product waarmee je daadwerkelijk waarde kunt bieden aan jouw gebruikers’. Het ontwikkelen van een MVP draait om het selecteren van “must-have features” rekening houdend met functionaliteit en gebruikerservaring. Features die jouw eerste klanten tevreden stellen en aan je binden. De rest bewaren we voor later, we focussen op de essentie.

MVP development Lean Start-up

Een bestaand product verSaaSen

Een lelijke term voor iets moois.. VerSaaSen is het technisch en functioneel omzetten van jouw software naar een SaaS product. Technisch betekent dit dat jouw product schaalbaar, makkelijk uitbreidbaar en gemakkelijk te onderhouden moet worden. Functioneel zal gefocust worden op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid, het beperken van gebruikersvragen en het implementeren van het SaaS verdienmodel. De aanpak van het verSaaSen is sterk afhankelijk van jouw uitgangssituatie; de kwaliteit van de code, UX en jouw product visie. Graag bespreken wij dit met je in een persoonlijk gesprek.

"Schaalbaarheid, gebruikersgemak en snelheid van ontwikkeling zijn voor vrijwel al onze SaaS klanten de speerpunten die zorgen voor (exponentiële) groei."

SaaS Development Maturity Model

SaaS ontwikkeling is complex en vraagt veel van SaaS-ondernemers, Product Owners en Product managers. Het lijkt soms wel dat je overal tegelijkertijd aan moet denken; product management, UX, architectuur, DevOps, team satisfaction, tools, methodieken, aantrekken en behouden van specialisten, code kwaliteit, etc.

Daarnaast gaat de ontwikkeling vaak niet over rozen. Development van nieuwe features duurt vaak te lang, de gebruiksvriendelijkheid laat soms te wensen over en je ervaart uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid of zelfs vendor lock-in. Je ziet de oorzaken van deze problemen in verouderde architectuur of een tekort aan gekwalificeerde specialisten maar is dit wel echt zo?

Effectief ontwikkelen begint bij een compleet beeld van de staat van jouw productontwikkeling, bij daadwerkelijk begrijpen hoe ‘volwassen’ de aanpak is en wat je het beste kunt doen om te verbeteren. Ons SaaS Development Maturity Model geeft je een heldere kijk op de daadwerkelijke oorzaken van de uitdagingen waar je mee worstelt.

SaaS Development Maturity Model

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product ontwikkelen waar eindgebruikers en business stakeholders blij van worden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.