SaaS ontwikkeling

Book icon 7 min

SaaS ontwikkeling is een vak apart. Eisen die door eindgebruikers en andere stakeholders gesteld worden zijn veel strenger dan bij reguliere softwareontwikkeling.

Product-market fit, schaalbaarheid, user experience, toepassing van AI en security zijn voor vrijwel al onze SaaS klanten de speerpunten die zorgen voor groei. De afgelopen zestien jaar ondersteunde GlobalOrange SaaS-bedrijven zoals Tikkie, tradeXpad, SimpledCard, ComplianceWise en Ticketscript.

Wij zijn gespecialiseerd in SaaS ontwikkeling, maar helpen je ook graag verSaaSen; oftewel jouw huidige on-premises software om te zetten naar een succesvol SaaS product.

SprayPay
SprayPay
SprayPay
SprayPay
SprayPay
SprayPay

“Een collega van mij heeft GlobalOrange aanbevolen als partner om dit project te realiseren. De flexibiliteit van GlobalOrange zorgde ervoor dat we snel konden starten met het project. De ontwikkelaars van GlobalOrange waren in no-time een onderdeel van het team en dat zie je terug in het resultaat. De mensen van GlobalOrange zijn open, direct en committed. Hetzelfde kan gezegd worden over de communicatie, open en helder.”

SprayPay
Gabi Helftenstein
Chief Commercial Officer (a.i.) Tikkie/ MoneYou
SprayPay
SprayPay
SprayPay
SprayPay
SprayPay
SprayPay

MVP aanpak bij SaaS ontwikkeling

Je wil natuurlijk zo snel mogelijk jouw product lanceren. Maar je wil er ook zeker van zijn dat het product waarmee je de markt betreedt voldoende waarde aan jouw gebruikers biedt. Het is daarom raadzaam om bij de ontwikkeling van een nieuw product eerste een MVP te ontwikkelen. Zo kun je tegen een beperkte investering zo snel mogelijk waarde bieden aan jouw gebruikers!

Simpel gezegd is de betekenis van een MVP of Minimum Viable Product: ‘de meest simpele versie van je product waarmee je daadwerkelijk waarde kunt bieden aan jouw gebruikers’. Het ontwikkelen van een MVP draait om het selecteren van “must-have features” rekening houdend met functionaliteit en gebruikerservaring. Features die jouw eerste klanten tevreden stellen en aan je binden. De rest bewaren we voor later, we focussen op de essentie.

 

 

De MVP aanpak is zeer geschikt bij SaaS ontwikkeling

SprayPay

Een bestaand product verSaaSen

Een lelijke term voor iets moois. VerSaaSen is het technisch en functioneel omzetten van jouw software naar een SaaS product.

 • Technisch betekent dit dat jouw product schaalbaar, makkelijk uitbreidbaar en gemakkelijk te onderhouden moet worden.
 • Functioneel zal gefocust worden op het verbeteren van de product-market fit en gebruiksvriendelijkheid, het beperken van gebruikersvragen en mogelijk het implementeren van het SaaS verdienmodel.

De aanpak van het verSaaSen is sterk afhankelijk van jouw uitgangssituatie; de kwaliteit van de code, UX en jouw product visie. Graag bespreken wij dit met je in een persoonlijk gesprek.

Vrijblijvend gesprek over SaaS ontwikkeling?

Plan een eerste kennismaking

Je leert waar je op moet letten bij SaaS ontwikkeling, wat de kosten en tijdslijnen ongeveer zijn en hoe je jouw SaaS echt succesvol maakt. We hebben inmiddels meer dan 100 SaaS producten ontwikkeld en weten wat wel en niet werkt.

– Wat zijn de meest gemaakte fouten?
– Wat zijn ongeveer de investeringen?
– Wat moet je vooraf weten?

SaaS Development Maturity Model

SaaS ontwikkeling is complex en vraagt veel van SaaS-ondernemers, Product Owners en Product managers. Het lijkt soms wel dat je overal tegelijkertijd aan moet denken; product management, UX, architectuur, DevOps, team satisfaction, tools, methodieken, aantrekken en behouden van specialisten, code kwaliteit, etc.

Daarnaast gaat de ontwikkeling vaak niet over rozen. Development van nieuwe features duurt vaak te lang, de gebruiksvriendelijkheid laat soms te wensen over en je ervaart uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid of zelfs vendor lock-in. Je ziet de oorzaken van deze problemen in verouderde architectuur of een tekort aan gekwalificeerde specialisten maar is dit wel echt zo?

Effectief ontwikkelen begint bij een compleet beeld van de staat van jouw productontwikkeling, bij daadwerkelijk begrijpen hoe ‘volwassen’ de aanpak is en wat je het beste kunt doen om te verbeteren. Ons SaaS Development Maturity Model geeft je een heldere kijk op de daadwerkelijke oorzaken van de uitdagingen waar je mee worstelt.

SprayPay

SaaS Development Maturity Model

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product ontwikkelen waar eindgebruikers en business stakeholders blij van worden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.