VUmc MORE Energy App

eHealth app voor piloten

Verbetering in de fitheid en gezondheid van piloten. Het VU Medisch Centrum is continu bezig met kwaliteitsverbetering in de zorg. In samenwerking met KLM onderzoekt het VUmc de mogelijkheden om ervoor te zorgen dat piloten fitter en gezonder blijven.

UITDAGING
Ontwikkel op basis van onderzoeksresultaten van het VUmc een app voor piloten van KLM zodat ze fitter en gezonder kunnen werken. MORE Energy app is een samenwerking tussen KLM, KLM Health Services en de afdeling sociale geneeskunde van het VUmc (tegenwoordig Amsterdam UMC).

AANPAK
In samenwerking met een onderzoeker van het VUmc is de MORE Energie app ontwikkeld.

RESULTAAT

  • Op basis van het vluchtschema, tijdzones en stopovers krijgen piloten een op maat gemaakt advies over voeding, beweging en slaap.
  • De innovatieve app is genomineerd voor de TEDx Amsterdam award.
VUmc MORE Energy App

250 piloten betrokken in onderzoek

Advies op maat
De gebruiker voert zijn vluchtnummer in en krijgt hiermee een passend advies over licht, voeding, slapen en beweging. De applicatie houdt rekening met de vertrek- en aankomsttijd, het aantal vluchten op een dag, overstappen, tijdsverschil en vliegduur.

Op tablet en smartphone
Omdat piloten veelal mobiel gebruik maken van MORE Energy is het user interface design geoptimaliseerd voor smartphone en tabletgebruik. Daarbij is met de specifieke eigenschappen van iOS en Android rekening gehouden. Er is een back-end ontwikkeld om het wetenschappelijke model bij te stellen en de onderzoeksresultaten te meten.

Specialist in de ontwikkeling van slimme software

De oplossing
Hoe bereikt belangrijke informatie een doelgroep die veel onderweg is? De oplossing blijkt een mobiele applicatie die piloten van medisch advies voorziet op basis van hun vluchtschema.

Expert in mobiele applicaties
GlobalOrange heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van mobiele en web-based applicaties waardoor samenwerking voor de hand lag.

Expertise op afroep
GlobalOrange heeft specialistische kennis, zoals architectuur, UX-design of Product Owners naar behoefte in huis en stelt deze altijd beschikbaar.

“Een enorme uitdaging om versschillende complexe informatiebronnen te combineren en te gebruiken voor een advies op maat. Erg leuk dat de app direct door een grote groep piloten in gebruik is genomen! De samenwerking met VUmc verliep uitstekend.”

VUmc MORE Energy App
Wouter Gerrits
Project Manager GlobalOrange

Succesfactoren

Lean aanpak

Tijdens de ontwikkelfase bracht het onderzoek nog nieuwe ideeën aan het licht. Het werken met een Lean strategie zorgt voor ruimte om aanpassingen te maken in het ontwerp van de applicatie.

Future proof

Het voordeel van een SaaS oplossing is de sterke ROI die hiermee gepaard gaat. Door alle tijdrovende processen te vervangen door een oplossing die alle stappen automatiseert wordt er een aanzienlijke tijdswinst geboekt.

Flexibel

Naast de mobiele app heeft GlobalOrange voor de onderzoekers van de VU een backend ontwikkeld waarin adviezen aangepast kunnen worden en rapportages gemaakt kunnen worden.

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.