IT bedrijf

it bedrijf

In de wereld van vandaag is informatietechnologie een onmisbaar onderdeel van ons leven geworden. Van smartphones tot sociale media, van e-commerce tot online onderwijs, technologie heeft de manier waarop we leven, werken en communiceren veranderd. Achter deze innovaties staan IT-bedrijven, organisaties die gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen, implementeren en beheren van digitale producten. Deze bedrijven variëren van kleine startups tot multinationals en spelen een cruciale rol bij het vormgeven van het digitale landschap.

Wat voor diensten biedt een IT bedrijf aan?

IT-bedrijven bieden een breed scala aan diensten aan om hun klanten succesvol te maken en hen te helpen (nieuwe) technologie volledig te benutten. Hieronder worden enkele dienst van IT-bedrijven toegelicht:

 • Productmanagement: Succesvol product management vereist een diepgaand inzicht in de markt, de klanten en de concurrentie, evenals een goed begrip van de technologie en de mogelijkheden van het bedrijf
 • Softwareontwikkeling: Dit betreft het daadwerkelijk ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van de user stories in code. Dit resulteert in back-end, front-end en mobiele applicaties. 
 • Cloud Computing: Bij ontwikkeling van digitale producten speelt Cloud Computing een belangrijke rol. Door gebruik te maken van Infrastructure as a Service en Platform as a Service diensten van bijvoorbeeld Amazon Web Services, beperk je het risico en vergroot je de schaalbaarheid en flexibiliteit tegen lagere kosten.
 • Cybersecurity: Goede IT-bedrijven passen security-by-design toe. Hierbij houd je vanaf de start van het ontwerp rekening met security aspecten bij zowel de ontwikkeling van de software als het implementeren van de infrastructuur.
 • Software maintenance: in de lifecycle van digitaal productontwikkeling is het periodiek onderhoud van de oplossing een belangrijk onderdeel om de software up-to-date en veilig te houden. Hierbij moet je denken aan het toepassen van de laatste versies van gebruikte componenten en security patches om het product in topvorm te houden. 

Door je digitale product samen met een IT-Partner te ontwikkelen blijf je voorop lopen en kun je gebruikmaken van de nieuwste technologische innovaties.

Hoe kan een IT bedrijf mijn bedrijf of organisatie helpen?

In het huidige digitale tijdperk is technologie een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Of je nu een kleine ondernemer bent, al in de scale-up fase zit of een grote onderneming hebt, de juiste technologische oplossingen en diensten kunnen helpen met het stroomlijnen van jouw activiteiten, kosten te verlagen, de klantervaring te verbeteren en uiteindelijk je bedrijf te laten groeien. Het kiezen en toepassen van  de juiste technologie voor jouw behoeften kan echter een uitdaging zijn, vooral als je niet over de juiste expertise of middelen beschikt. Dit is waar een IT-bedrijf kan helpen. Hier zijn enkele manieren waarop een IT-bedrijf jouw bedrijf kan helpen:

Efficiëntie en productiviteit verbeteren

Een van de belangrijkste manieren waarop een IT-bedrijf jouw bedrijf kan helpen voor een intern platform is door de efficiëntie en productiviteit te verbeteren. Door jouw technologische behoeften te beoordelen, kan een IT-bedrijf samen met jou oplossingen bedenken en implementeren die bedrijfsprocessen automatiseren en stroomlijnen, zodat je hele organisatie meer gedaan krijgt in minder tijd en met minder fouten. Dit kunnen standaard oplossingen zijn, maar ook op maat gemaakte digitale platformen.

Kosten verlagen

Als je als bedrijf je eigen team hebt voor de ontwikkeling van software, kan een IT bedrijf helpen de kosten te verlagen en efficiënter te werken. Door gebruik te maken van de nieuwste technologie en ontwikkelmethodes, wordt de total cost of ownership van jouw product verlaagd en blijft je product in topvorm tegen lagere kosten.. 

De klantervaring verbeteren

In de huidige concurrerende markt is klantervaring van groot belang. Een IT-bedrijf kan helpen om de ervaring die jouw klanten met je digitale product hebben, te verbeteren. Een van de belangrijkste aandachtspunten hierbij is de User Experience. Het beste startpunt hiervoor is het uitvoeren van een UX Audit. De audit legt direct bloot waar voor de gebruikers de grootste pijnpunten in het gebruik zitten en welke acties ter verbetering genomen kunnen worden.

Gegevensbeveiliging en compliance

Gegevensbeveiliging en compliance zijn belangrijke aandachtspunten voor bedrijven van elke omvang. Een IT-bedrijf kan ervoor zorgen dat jouw gegevens veilig zijn en dat jouw product voldoet aan bijvoorbeeld de AVG wetgeving. Dit kan de implementatie van cyberbeveiliging oplossingen omvatten, zoals firewalls en gegevensversleuteling, maar ook hulp bij het opstellen van optimale retentie van bijvoorbeeld persoonsgegevens.

Blijf op de hoogte van de laatste technologische trends

Technologie evolueert voortdurend en het kan voor bedrijven een uitdaging zijn om op de hoogte te blijven van de laatste trends en innovaties. Een IT-bedrijf kan je helpen te bepalen welke nieuwe technologische oplossingen van toepassing zijn op jouw digitale product en business, zodat je altijd voor blijft lopen op je concurrenten.

Kortom, een IT-bedrijf kan een reeks oplossingen en diensten leveren die jouw bedrijf kunnen helpen de efficiëntie te verbeteren, de kosten te verlagen, de klantervaring te verbeteren, de beveiliging en naleving van gegevens te waarborgen en up-to-date te blijven met de nieuwste technologische trends. Door samen te werken met een IT-bedrijf kun je je tijd en geld vrijmaken om je te richten op de groei van jouw bedrijf en het bereiken van je doelen.

it bedrijf

Verhoog de productiviteit van jouw bedrijf met de hulp van onze IT-experts! In de huidige snelle bedrijfsomgeving is efficiëntie de sleutel om concurrentie voor te blijven. GlobalOrange is gespecialiseerd in het leveren van oplossingen op maat die activiteiten stroomlijnen en jouw productiviteit verhogen. Laat ons de technologische kant van jouw bedrijf beheren, zodat je je kunt concentreren op de groei van jouw kernactiviteiten. Neem vandaag nog contact met ons op en ontgrendel het potentieel van IT om het succes van jouw bedrijf te stimuleren.

Wat is het verschil tussen een IT bedrijf en een softwarebedrijf?

Doordat technologie een cruciaal onderdeel is van bedrijven in alle sectoren, worden de termen “IT-bedrijf” en “softwarebedrijf” vaak door elkaar gebruikt. Deze twee soorten bedrijven verschillen echter duidelijk van elkaar. Inzicht in de verschillen tussen een IT-bedrijf en een softwarebedrijf is belangrijk voor bedrijven die met het juiste bedrijf in zee willen gaan om aan hun technologische behoeften te voldoen. Hieronder verkennen we de belangrijkste verschillen tussen een IT-bedrijf en een softwarebedrijf. 

IT-bedrijf:

 • Levert een reeks van technologie-gerelateerde diensten, inclusief software-ontwikkeling.
 • Biedt diensten aan zoals hardware installatie en onderhoud, netwerk infrastructuur ontwerp en implementatie, cybersecurity, data analytics, en cloud computing diensten.
 • Richt zich op het leveren van technologische oplossingen aan bedrijven.
 • Heeft een breder dienstenpakket dan een softwarebedrijf.
 • Kan een meer diverse doelgroep hebben.
 • Voorbeelden van IT-bedrijven zijn IBM, Accenture en Infosys.

Software bedrijf:

 • Gespecialiseerd in het maken en verkopen van software producten.
 • Kan software ontwikkelen voor een specifiek doel of industrie.
 • Het richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van software.
 • Het heeft gewoonlijk een kleiner bereik van diensten dan een IT-bedrijf.
 • Kan een meer gerichte doelmarkt hebben.
 • Voorbeelden van softwarebedrijven zijn Microsoft, Adobe, en Intuit.

Voor nog meer verschillen klik hier.