MVP ontwikkeling

Een MVP of Minimum Viable Product (MVP) is de eenvoudigste versie van je digitale product waarmee je toch waarde kunt bieden aan je gebruikers. Door een simpele en goed werkende versie van je uiteindelijke product te bouwen, kun je snel van start gaan. Bovendien kun je direct feedback verzamelen en zo leren van jouw eindgebruikers. Lees hier nog meer over MVP betekenis.

Als experts op het gebied van MVP ontwikkeling hebben wij in de afgelopen decennia vooruitstrevende bedrijven geholpen bij het creëren van succesvolle digitale producten. Wij delen graag onze expertise en leggen je uit hoe wij het ontwikkelingsproces aanpakken, zodat jij snel waardevolle feedback kunt verzamelen en je product kunt optimaliseren voor jouw eindgebruiker.

Waarom een MVP ontwikkelen?

  • Een MVP stelt je in staat om snel een werkend product te lanceren en zo snel mogelijk te beginnen met het valideren van je idee.
  • Door het verzamelen van feedback van gebruikers kun je het product verbeteren en aanpassen aan de behoeften van de doelgroep.
  • Het ontwikkelen van een MVP bespaart kosten en tijd, omdat je je richt op de belangrijkste functies die direct waarde toevoegen.
  • Een MVP helpt je om investeerders en potentiële klanten aan te trekken, omdat je een werkend product kunt laten zien in plaats van alleen maar een idee.
  • Het ontwikkelen van een MVP zorgt ervoor dat je je kunt  concentreren op de kern van het product en zo de complexiteit te verminderen. Dit resulteert  in een betere gebruikerservaring en minder technische problemen in de toekomst.

Gartner: “Creating an MVP helps organisations minimise risk and focus their resources on the features and capabilities that are most important to their customers.”

Van probleem tot oplossing: onze discovery workshop helpt je op weg

Onze 2-daagse discovery workshop is ontworpen om je snel waardevolle inzichten te bieden over het probleem dat je wilt oplossen, van jouw product, markt en business case. Tijdens deze workshop werken we samen om de conceptuele oplossing voor het probleem af te stemmen die waarde toevoegt voor jouw eindgebruiker.

Daarnaast helpen we je bij het opstellen van een productontwikkelingsplan dat het succes van het product maximaliseert. We zorgen ervoor dat het product voldoet aan de behoeften van jouw gebruikers en tegelijkertijd winstgevend is voor jouw bedrijf.

We bepalen samen ook hoe we kunnen meten of het probleem daadwerkelijk is opgelost, het product waarde toevoegt en of jouw eindgebruiker tevreden is. Door middel van meetbare doelen bewaken we het succes van het product bewaken en voeren eventuele aanpassingen door om het product nog beter te maken.

Kortom, onze discovery workshop is een krachtige tool om snel tot waardevolle inzichten te komen, de juiste oplossingen te vinden en een solide productontwikkelingsplan op te stellen dat het succes van je product maximaliseert. De kosten voor de product discovery workshop zijn €5.000 euro en het is dé manier om goed met MVP ontwikkeling van start te gaan. Plan een korte call in om te kijken hoe de product discovery workshop van waarde kan zijn voor jouw product of bedrijf: 

 

 

 

De kracht van teamwork bij MVP ontwikkeling

 

Bij de ontwikkeling van een MVP werken we vanaf het begin met een multidisciplinair team. In dit team zijn de volgende drie expertises betrokken: User Experience Design, Product Management en Technologie. Door deze verschillende expertises te combineren, zorgen we ervoor dat het product niet alleen mooi is, maar ook goed werkt, aan de behoeften van jouw gebruikers voldoet en technisch is voorbereid op toekomstige ontwikkelingen en groei. We werken nauw met je samen om ervoor te zorgen dat het product zo efficiënt en snel mogelijk wordt ontwikkeld en getest, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Al jarenlang ontwikkelen wij MVP’s voor vooruitstrevende bedrijven:

Product management is bepalend voor het succes van MVP ontwikkeling

Wij bieden jou ondersteuning tijdens de ontwikkelingsfase met onze expertise op het gebied van digitaal product management. Hierbij helpen we je met het maken van de juiste afwegingen voor de ontwikkeling van features en het bedenken van pragmatische oplossingen. We werken samen aan de user stories, zodat het ontwikkelteam deze direct kan oppakken en we zo snel mogelijk in productie kunnen met de features. Feedback verzamelen van gebruikers is hierbij een belangrijk onderdeel, waarbij we deze feedback actief gebruiken om het product te sturen en te verbeteren. Zo zorgen we ervoor dat jouw digitale product optimaal aansluit bij de wensen en behoeften van de gebruikers.

Van MVP naar succesproduct: Continu doorontwikkelen op basis van gebruikersfeedback

Het resultaat van onze aanpak is een product dat zo snel mogelijk in productie gaat en direct waarde toevoegt voor de gebruikers. Maar daar houdt het niet op. Op basis van de feedback van de gebruikers, ontwikkelen we  het product continu door. Zo zorgen we ervoor dat het product steeds beter aansluit op de wensen en behoeften van de gebruikers en de product-market fit verbetert. Op die manier blijft het product relevant en kunnen we de best mogelijke ervaring bieden aan jouw eindgebruikers.

Facebook, Airbnb, Amazon, Twitter, Uber en bijna alle succesvolle digitale producten zijn begonnen als een Minimum Viable Product. Bekijk hier een aantal MVP voorbeelden van deze bedrijven.

Gartner: “Investment in UX design is critical for the success of digital products, as it can significantly impact user adoption, engagement, and overall satisfaction.”

Plan een eerste kennismakingsgesprek in

Wil je ook jouw product snel in de markt zetten en waarde toevoegen voor jouw eindgebruikers? Plan via onderstaande kalender een vrijblijvend kennismakingsgesprek in om te ontdekken hoe wij jou kunnen helpen bij het ontwikkelen van een succesvol digitaal product!