Connecting the dots: de juiste partner kiezen voor je volgende productaudit

Book icon 6 min
product audit

Voor investeerders die een productaudit willen uitvoeren voor een potentieel portfoliobedrijf, kan het een uitdaging zijn om door het landschap te navigeren en de juiste partner te vinden. Als jouw due diligence-budget bijvoorbeeld beperkt is, kan het moeilijk zijn om te beoordelen of de partij waarmee je samenwerkt, levert wat je zoekt. Anderzijds kunnen gespecialiseerde bedrijven grote waarde leveren – maar in een niche.

Technologiebedrijven vandaag de dag hebben het voortouw genomen bij het stimuleren van innovatie en hun succes is afhankelijk van veel verschillende factoren. Dit artikel gaat dieper in op de essentiële pijlers die bijdragen tot het succes van elk bedrijf.

IN DIT ARTIKEL

  • Leer over de essentiële pijlers die nodig zijn om een succesvol en duurzaam bedrijf te creëren
  • Het belang van het betrekken van breed opgeleide deskundigen bij de beoordeling van teams, producten en oplossingen
  • Proportionaliteit: het belang van een goed passend team

 

Samenwerken met deskundigen op het gebied van technologie en leiderschap

Een sterk team met ervaring in technologie en leiderschap kan je helpen de technische infrastructuur van een bedrijf te evalueren, het intellectuele eigendom te beoordelen en mogelijke gebieden voor investeringen vast te stellen – evenals risico’s te identificeren. Bovendien kan een team met experts goed in kaart brengen hoe verschillende aspecten samenwerken om de groei en het succes van een bedrijf te stimuleren.

Technologiebedrijven hebben het voortouw genomen bij het stimuleren van innovatie en omdat technologie de kern van hun activiteiten vormt, worden deze bedrijven geconfronteerd met een reeks uitdagingen en kansen die een verscheidenheid aan factoren vereisen om hun succes te bepalen. Om de potentiële gebieden voor investeringen te identificeren, is het essentieel te begrijpen welke succespijlers nodig zijn om een succesvol en duurzaam bedrijf te creëren.

“Bedrijven hebben geen baat bij iets dat ze niet kunnen bouwen, beheren of verkopen.”

Een team van hoge kwaliteit samenstellen

Één van de belangrijkste pijlers voor het succes van elk bedrijf is het team. Het is van vitaal belang om een team van hoge kwaliteit te hebben met de juiste vaardigheden, dat toegewijd en gepassioneerd is en in staat is om uit te voeren. Een dergelijk team is in staat uitdagingen aan te gaan, weloverwogen beslissingen te nemen en innovatieve producten te ontwikkelen. Zonder een solide team zal een bedrijf waarschijnlijk vroeg of laat moeite hebben om zijn volledige potentieel te bereiken.

Andere kritieke pijlers zijn productontwikkeling, technologie en intellectuele eigendom en moeten gericht zijn op de vraag of het product of de dienst van de onderneming nuttig en wenselijk zijn voor de klanten.

Risicobeheer en ondersteuning van de groei

Dan is er ook de realiteit van financiering, tijd en innovatiehindernissen. Startende bedrijven kunnen eenvoudigweg niet in staat zijn de juiste mensen aan te trekken – of het aantal mensen dat nodig is. In dergelijke gevallen is het belangrijk dat de keuzes van het team proportioneel zijn. Bedrijven hebben geen baat bij iets dat ze niet kunnen bouwen, beheren of verkopen.

Bij due diligence-activiteiten tijdens de deal flow is het belangrijk om alle punten met elkaar te verbinden en vast te stellen of team, financiering, technologie en volwassenheid van het product evenredig zijn. Je wil vóór de afsluiting van een ronde weten of sommige aspecten aanzienlijk beter – of onvolwassen – zijn, zodat je de risico’s verantwoord kunt beheren en het team kunt ondersteunen op weg naar succes.

product audit

product audit

Vol vertrouwen investeringsbeslissingen nemen

Door samen te werken met een team met een bewezen staat van dienst in het beoordelen van de volwassenheid van al deze aspecten, evenals hun onderlinge afhankelijkheid en potentiële risico’s, kun je erop vertrouwen dat je een gezonde investeringsbeslissing neemt. Bij GlobalOrange hebben we veel investeerders en bedrijven ondersteund met hun due diligence en audits.

Ons team van experts brengt veel ervaring en expertise mee en we werken nauw samen met onze klanten om de investeringsdoelen en risicoprofiel te begrijpen. Met onze hulp kun je erop vertrouwen dat je een weloverwogen investeringsbeslissing neemt die op de lange termijn zal renderen.

product audit
product audit
product audit
product audit
product audit
product audit

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product ontwikkelen waar eindgebruikers en business stakeholders blij van worden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.