Kasstaat

Kasadministratie voor de horeca

Met Kasstaat krijgen horeca-ondernemers meer inzicht in de kasadministratie en besparen zij minimaal 50% per dag. Horecamedewerkers kunnen hun kas-tellingen volledig online invoeren, zodat de horecamanager een realtime overzicht van de omzetten, kasverschillen en open bonnen heeft. Leveranciers en afnemers kunnen voorraden beheren en bestellijsten maken. Waar voorheen het tellen van de portemonnees en kas een tijdrovend proces was, is dit nu makkelijk en nauwkeurig bij te houden.

UITDAGING
Dozen vol bonnetjes aan het einde van de maand controleren met wat er in de kas zit. Voor veel horeca managers geen pretje. Zeker als er regelmatig sprake is van kasverschillen.

AANPAK

GlobalOrange heeft na de initiële oplevering op basis van feedback uit de markt, in korte sprints, doorontwikkeld. De roadmap werd hierbij door de eindgebruikers bepaald. Het functioneel en technisch beheer wordt volledig door GlobalOrange verzorgd. Kasstaat heeft geen omkijken naar het beheer van het product en kan zich volledig focussen op haar klanten.

RESULTAAT

  • Realtime overzicht van omzetten, kasverschillen en open bonnen voor de horecabranche.
  • 50% besparing op administratiekosten.
  • Koppelingen met Winsale van Eijsink, Twinfield, Exact Online en Afas.
Kasstaat

50% besparing op administratiekosten

Innovatie in sustainable supply chain management
De startup loopt met haar SaaS platform voor op de concurrentie, door het aanbieden van een volledig inzicht van duurzaamheid in de supply chain en samenwerking van verschillende partijen mogelijk te maken.

Eenvoudig en slim in gebruik
Het vaststellen en interpreteren van data is tijdrovend en een flinke klus. Het SaaS-platform maakt duurzaamheidsdata invoeren eenvoudig door gebruik van een intuïtief ontwerp met sterke focus op user experience (UX). De analyses zijn snel gemaakt, relevant en makkelijk te delen.

Efficiënt en effectief
Door de focus op het gecontroleerd samenbrengen van duurzaamheidsdata van verschillende partijen, ontstaat betrouwbare en relevante informatie om te sturen op duurzamere productie. Bijvoorbeeld de optimalisatie voor de circulaire economie.

Proactief meedenken

Betrouwbare partner
Globalorange ontwikkelde eerder voor deze opdrachtgever een online besteltool voor horecaondernemers, waardoor veel horecazaken hun bestelproces hebben gedigitaliseerd.

Beheer van het product
Het functioneel en technisch beheer wordt volledig door GlobalOrange verzorgd. Kasstaat heeft geen omkijken naar het beheer van het product en kan zich volledig focussen op haar klanten.

Doorontwikkeling
GlobalOrange heeft na de initiële oplevering op basis van feedback uit de markt, in korte sprints, doorontwikkeld. De roadmap werd hierbij door de eindgebruikers bepaald.

“Efficiency is erg belangrijk binnen ons bedrijf. En continu inzicht. Met Kasstaat kan ik in een oogopslag zien wat er per dag, per outlet, en zelfs per portemonnee gebeurt.”

Kasstaat
Lysan Smelik
Financieel Manager bij A'DAM Toren

“GlobalOrange denkt bij het zoeken naar een oplossing steeds twee stappen vooruit. Voor ons is het erg waardevol dat ze actief meedenken vanuit de verschillende gebruikers en in staat zijn om een probleem vanuit verschillende kanten te bekijken.”

Kasstaat
Jos Kraan
Eindgebruiker bij De Eendracht Abcoude

Succesfactoren

UX focus

Een vereiste was de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Data aanleveren is zo gedaan door een eenvoudig en helder ontwerp dat door de verschillende gebruikers makkelijk is toe te passen.

Continuous Delivery

Door intensief, dagelijks contact tussen opdrachtgever en het ontwikkelteam konden nieuwe features of aanpassingen in requirements snel worden opgepakt. Als resultaat van de goede samenwerking en het principe van continuous delivery staat er nu een goede basis van de software.

Snel de markt op

Een combinatie van het volgen van de lean startup gedachte en een agile ontwikkelmethodiek hebben ervoor gezorgd dat er in record tempo een lanceerbaar product opgeleverd is. De Minimal Viable Product (MVP) is in 3 maanden doorlooptijd ontwikkeld en succesvol gelanceerd.

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.