SprayPay

Gespreid betalen bij online shoppen

Het concept achter SprayPay is een sterk voorbeeld van simpele doch doordachte fintech innovatie. Met SprayPay kunnen consumenten aankopen doen in Nederlandse webshops en deze gespreid betalen. SprayPay begeleidt consumenten op elegante wijze door het proces, de benodigde kredietcheck neemt slechts luttele seconden in beslag en als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl doneert SprayPay een deel van de aankoopsom aan een goed doel naar keuze.

UITDAGING
Maak snel gespreid betalen, zonder ingewikkelde contracten, mogelijk in het checkout proces van webshops.

AANPAK
Samen met de product owner aan de klantzijde is het product volgens het GO Digital Product DNA ontwikkeld.

RESULTAAT

  • Snel en compliant gespreid betalen mogelijk gemaakt
  • De consument in luttele seconden getoetst bij bevoegde instanties
  • De back-office is makkelijk aan te passen aan veranderende omstandigheden in de markt of in regelgeving.
  • SprayPay ontving in 2021 een investering van EUR 20 mln van een Duitse investeerder om de groei te versnellen
SprayPay

Snel en verantwoord gespreid betalen

Grondige, maar snelle check
Feitelijk is gespreid betalen hetzelfde als het aangaan van een lening. Aan een dergelijke overeenkomst zijn een aantal juridische voorwaarden verbonden. De ontwikkelde software begeleidt de consument bij het afsluiten van deze overeenkomst. Bij het afsluiten van een dergelijke overeenkomst is de krediet verstrekkende partij verplicht de partner van de consument in te lichten, de software doet dit automatisch.

De consument wordt tevens getoetst bij bevoegde instanties. Na een identificatie middels de bank van de consument gebeurt dit binnen enkele seconden.

Een complex proces simpel gemaakt!
De ontwikkelde software begeleidt de consument door een relatief complex proces. GlobalOrange heeft een een simpele maar krachtige wizard ontwikkeld die de consument een duidelijk inzicht verschaft in alle stappen van het proces. Zo voorkomen we verwarring, optimaliseren we conversies en zorgen we ervoor dat alle stappen in het proces duidelijk zijn. De user experience bepaalt het succes van het product.

Future Ready
De ontwikkelde back-office is bijzonder flexibel. Mochten omstandigheden in de markt of regelgevingen omtrent de verstrekking van krediet veranderen dan is het systeem eenvoudig door de product owner aan te passen. De software is zo klaar voor de toekomst!

Gemakkelijk te integreren in webshops
SprayPay is, naast een oplossing voor consumenten, een welkome aanvulling op de beschikbare betaalmethoden voor de eigenaren van webshops. Het ontwikkelde platform is via plugins gemakkelijk te integreren in populaire e-commerce systemen als Magento en Woocommerce. Daarnaast is de mogelijk tot gespreid betalen via SprayPay snel te implementeren via de API van het platform.

Exponentiële groei door hoge mate van schaalbaarheid
De software van SprayPay is zeer schaalbaar en ontwikkeld voor de toekomst. SprayPay kan moeiteloos meegroeien met het gebruik van het product of een groeiend aantal gebruikers. Schaalbaarheid kan gezien worden als de heilige graal van moderne, succesvolle, ondernemingen. We kunnen het beschouwen als het vermogen van een organisatie om ‘on demand´ te groeien zonder dat hier grote investeringen voor nodig zijn. Ook is het platform gemakkelijk uit te breiden zodat er in een hoog tempo nieuwe innovaties of functionaliteit toegevoegd kunnen worden.

Best of the breed

Wij geloven dat een best-of-breed oplossing nodig is om tot het beste resultaat te komen. Belangrijk om te weten is dat wij onafhankelijk zijn in onze keuze voor partners en leveranciers, zodat we altijd de beste oplossing voor jouw bedrijf kunnen kiezen. GlobalOrange heeft SprayPay geïmplementeerd op Amazon Web Services.  Amazon biedt ons een perfect platform voor het ontwikkelen van software. Het grote voordeel van AWS is dat we op een snelle en stabiele manier features aan een product kunnen toevoegen. Zo bouwen we een betere kwaliteit software. Het systeem test wijzigingen volledig geautomatiseerd en implementeert wijzigingen soms al binnen twintig minuten.

SprayPay kan op deze manier groeien zonder de variabele kosten significant stijgen. Klaar voor de toekomst!

Succesfactoren

Domeinkennis

GlobalOrange heeft veel ervaring met de ontwikkeling van financiële applicaties, o.a. op het gebied van accounting, facturatie, projecties, rapportages, financiële processen en certificering (o.a. PCI/DSS en ISAE).

Relatie

De rol van product owner wordt, zoals gebruikelijk bij GlobalOrange, door de opdrachtgever ingevuld. Door intensief, dagelijks contact wordt er snel geschakeld en worden verbeteringen en nieuwe ideeën snel gerealiseerd.

Agile en lean

GlobalOrange zet naast de methode voor Agile softwareontwikkeling de Lean start-up methodiek in voor innovatie. Dit zorgt ervoor dat er sterk gefocust wordt op waardecreatie.

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.