Food Integrity Blockchained – Meetup

Na een succesvolle eerste blockchain en food integrity meetup over onder andere organische druiven uit Zuid-Afrika is het volgende week tijd voor een tweede blockchain meetup. GlobalOrange host de avond die dinsdag 1 augustus om 18.00 uur begint. Neem vrienden, collega’s, leveranciers of je accountant mee en maak deel uit van de revolutie in voedsel!

Sprekers

Verschillende inspirerende sprekers zullen hun licht laten schijnen op blockchain en voedsel. Momenteel worden er wereldwijd slechts vijf blockchain applicaties voor de voedselindustrie ontwikkeld. Dit keer wordt die van IBM met Walmart besproken. FreedomLab behandelt privé en publieke blockchains. Een echte food geek gaat het hebben over food integrity. Maar we beginnen de avond met het testen van uw kennis met een blockchain quiz.

Wat is Blockchain?

Blockchain is oorspronkelijk ontwikkeld voor de handel in de digitale munt Bitcoin. Blockchain kan worden gezien als een digitaal productenpaspoort. In dit paspoort wordt iedere afspraak tussen twee partijen binnen een netwerk vastgelegd op een gedeelde database. De database kan worden beheerd door een netwerk van computers zonder dat een vertrouwde derde partij, zoals een bank of notaris, de data hoeft goed te keuren.

Alle computers die zijn aangesloten op het netwerk beschikken over een kopie van de database. Als een van de gebruikers nieuwe informatie aan de database toevoegt, moet dit door het netwerk van computers worden goedgekeurd door middel van ingewikkelde wiskundige formules. Wijziging van de bestaande informatieblokken is niet mogelijk, waarmee fraude zo veel mogelijk wordt voorkomen. Op deze manier ontstaat een ketting van blokken met betrouwbare informatie.

Programma

18:00 Welcome to our church: Yvo Gortemaker – GlobalOrange
18:10 The Ultimate Blockchain Bitch Quiz: Marieke de Ruyter de Wildt – The Fork
18:45 Food Integrity: Silvia Maranci – Abinish
19:00 Public and private Blockchains: Arief Huhn – The Freedom Lab
20:00 Case 2: Food safety and Walmart: Louis de Bruin – IBM
21:00 Closure