SaaS laten ontwikkelen

SaaS-bedrijven hebben te maken met een constante vraag om snel te schalen zonder in te boeten op kwaliteit. Tegelijkertijd willen ze nieuwe waarde te creëren om bestaande gebruikers tevreden te houden en churn tegen te gaan. Schaalbaarheid, gebruikersgemak, security en snelheid van ontwikkeling zijn voor vrijwel al onze SaaS klanten de speerpunten waar ze aan denken als ze hun SaaS product door laten ontwikkelen.

OP DEZE PAGINA

 • Speerpunten voor exponentiële groei
 • De gebruiker staat altijd centraal
 • Ontwikkel een MPV
 • Het SaaS Development Maturity Model

“Het GlobalOrange team heeft een enorme hoeveelheid expertise en kennis ingebracht en heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. In harmonie met ons in-house ontwikkelteam heeft dit ons gebracht waar we nu zijn met het platform.”

Botentekoop.nl
Nick Rosier
Chief Product and Customer Officer, Gther / 2Heads

Product Discovery workshop

De tweedaagse Product Discovery workshop is een uitstekende manier om te beginnen met het bouwen van het juiste SaaS product. Het stelt ons in staat om de product-market fit te bepalen en direct in die richting te beginnen. Als de workshop is afgerond, ontvang je een projectplan dat beschrijft hoe we jouw SaaS product samen op de juiste manier kunt bouwen. De drie disciplines (Product Management, UX, Technologie) worden vanuit GlobalOrange bij de workshop betrokken.

 • Productvisie, Persona’s, Stakeholder map
 • SaaS Product Roadmap
 • One or two User Journeys
 • High-level Architecture
 • Project Plan – approach, governance, risks, schedule

De Product Discovery Workshop vraagt een investering van EUR 5k en twee dagen van je tijd. De workshop kan meestal binnen 2 weken worden gepland en vindt plaats bij ons in de Posthoornkerk in Amsterdam of op jouw locatie. Direct na de workshop kunnen we van start om de software te ontwikkelen.

Wij hebben er zin in!

 

Botentekoop.nl

“Een collega van mij heeft GlobalOrange aanbevolen als partner om dit project te realiseren. De mensen van GlobalOrange zijn open, direct en committed. Hetzelfde kan gezegd worden over de communicatie, open en helder.”

Botentekoop.nl
Gabi Helftenstein
Chief Commercial Officer Tikkie

Vul jouw team aan met expertise in ontwikkeling van 100+ SaaS producten en platformen

Botentekoop.nl

User Experience Design

Deloitte: “Companies that prioritize the customer experience generate 60% higher profits than their competitors.”

En toch geven de meeste bedrijven UX niet voldoende aandacht. Samen met jouw gebruikers, stakeholders en onze UX designers met SaaS specifieke expertise zorgen wij ervoor dat jouw product zich positief onderscheidt. Een excellente UX die zorgt voor tevreden klanten en maximale groei.

Botentekoop.nl

Product Management

“Ineffective product management can lead to project failure rates of up to 60%.”

Hoe vind je de product-market fit? Wat is je product visie? Hoe zorg je ervoor dat het product team de juiste kant op beweegt? En hoe zorg je ervoor dat je gebruikers echt tevreden worden, je product maximaal groeit en je in de toekomst ook relevant blijft? Al deze vragen beantwoorden we door jouw vakkennis te combineren met onze expertise op product management.

Botentekoop.nl

Schaalbare Technologie

“Companies with high levels of technical debt have a 2-3x higher rate of defects and a 2-3x longer time-to-market for new features.”

Je product kan er nog zo mooi uitzien, maar als het onder de motorkap niet goed zit dan loop je al snel vast in IT issues. Met meer dan 100 schaalbare SaaS producten en platform ontwikkeld weten wij hoe we jouw product future-proof maken en gebruiken we standaard componenten om de hoeveelheid ontwikkelwerk te beperken.

VerSaaSen

Wij zijn gespecialiseerd in SaaS ontwikkeling, maar helpen je ook graag jouw huidige on-premises software te verSaaSen, oftwele om te zetten naar een volwaardig SaaS-product. De afgelopen vijftien jaar ondersteunde we SaaS-bedrijven zoals TikkietradeXpadSimpledCardComplianceWise en Ticketscript. Samen met onze klant bouwen we een product dat echt onderscheidend is en direct concurrentievoordeel oplevert. De ontwikkeling van een doeltreffend SaaS-product vraagt om een expert; benieuwd hoe wij de ontwikkeling van jouw SaaS-product zouden aanpakken?

Botentekoop.nl

Botentekoop.nl

SaaS is de standaard

Bij SaaS staat de gebruiker altijd centraal en bedrijven moeten zichzelf met een vaste regelmaat opnieuw uitvinden en nieuwe diensten ontwikkelen om hun klanten tevreden te houden. De grote adoptie van cloud computing en mobiele apps heeft consumenten, en inmiddels ook bedrijven, ruimschoots overtuigd van de meerwaarde van SaaS-producten. Het kostenmodel is flexibeler dan dat van traditionele software en de markt is volwassen genoeg voor zakelijk gebruik. Leveranciers zetten daarom hoog in op het zo robuust, veilig en gebruiksvriendelijk mogelijk maken van hun SaaS-producten. In alle gevallen is er een softwareontwikkelaar met specifieke SaaS-ervaring nodig om een business concept om te vormen tot een werkend product. Dat moet dus een partij zijn die kennis heeft van SaaS-softwareontwikkeling en geavanceerde technologieën.

Starten met een MVP van je SaaS product?

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk jouw product lanceren. Maar, je wilt er ook zeker van zijn dat het product waarmee je de markt betreedt voldoende waarde aan jouw gebruikers biedt. Het is daarom raadzaam om bij de ontwikkeling van een nieuw product je te focussen op de kern van jouw idee. Zo kun je tegen een beperkte investering zo snel mogelijk waarde bieden aan jouw gebruikers! Daarom kies je voor de ontwikkeling van een MVP; ‘de meest simpele versie van je product waarmee je daadwerkelijk waarde kunt bieden aan jouw gebruikers’.

Botentekoop.nl

“Mede dankzij de inzet van GlobalOrange hebben we nu een prachtig product dat de logistieke wereld voorgoed zal veranderen!”

Botentekoop.nl
René Bruijne
Managing Director Transfollow

SaaS ontwikkeling voor 100+ ambitieuze bedrijven

Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl

Botentekoop.nl

 

SaaS Development Maturity Model

Het door ons ontwikkelde SaaS Development Maturity Model stelt je in staat om alle aspecten die belangrijk zijn voor digitale productontwikkeling te beoordelen. Het geeft je een heldere kijk op de daadwerkelijke oorzaken van de uitdagingen waar je mee worstelt. Zo krijg je inzicht in de huidige staat, maar vooral ook in wat er nodig is om naar een gewenste maturity te groeien. Daarnaast ontdekt je welke aspecten van de ontwikkeling daadwerkelijk jouw aandacht nodig hebben en waar je het snelst de meeste waarde creëert. 

We ontwikkelden het SaaS Development Maturity Model op basis van ruim 15-jaar ervaring op het gebied van SaaS-ontwikkeling, UX-, innovatie- en productmanagement en hebben hier al vele bedrijven mee ondersteund zoals Tikkie, tradeXpad, SimpledCard, ComplianceWise en Ticketscript.

Whitepapers, boekentips en blogs over SaaS ontwikkeling

 • Whitepaper
  Digital Product Development Maturity Model
  Botentekoop.nl
  Read more
 • Framework
  Een nieuw digitaal product maken?
  Botentekoop.nl
  Read more
 • Blog
  De weg naar succes in health tech: innovatie en groei door UX
  Botentekoop.nl
  Read more
 • Blog
  Hoe werkt het Jobs-to-be-Done framework
  Botentekoop.nl
  Read more

Vrijblijvend gesprek over SaaS ontwikkeling?

Plan een eerste kennismaking

Je leert waar je op moet letten bij het laten ontwikkelen van een SaaS product, wat de kosten en tijdslijnen ongeveer zijn en hoe je jouw SaaS product echt succesvol maakt. We hebben inmiddels meer dan 100 SaaS producten ontwikkeld en weten wat wel en niet werkt.

– Wat zijn de meest gemaakte fouten?
– Wat zijn ongeveer de investeringen?
– Wat moet je vooraf weten?