SaaS laten ontwikkelen

Een van de belangrijkste voordelen voor gebruikers van een SaaS-oplossing ligt in het feit dat ze direct toegang hebben tot de nieuwste features van het product zonder dat ze ook maar iets hoeven te installeren of upgraden. Dit is wat jouw gebruikers inmiddels van je verwachten. SaaS-bedrijven hebben te maken met een constante, onuitgesproken vraag om snel te schalen zonder in te boeten aan kwaliteit en tegelijkertijd nieuwe waarde te creëren om bestaande gebruikers tevreden te houden en churn tegen te gaan. Schaalbaarheid, gebruikersgemak en snelheid van ontwikkeling zijn voor vrijwel al onze SaaS klanten de speerpunten die zorgen voor (exponentiële) groei.

IN DIT ARTIKEL

 • Speerpunten voor exponentiële groei
 • De gebruiker staat altijd centraal
 • Ontwikkel een MPV
 • Het SaaS Development Maturity Model

Wij zijn gespecialiseerd in SaaS ontwikkeling, maar helpen je ook graag jouw huidige on-premises software om te zetten naar een volwaardig SaaS-product. De afgelopen vijftien jaar ondersteunde we SaaS-bedrijven zoals TikkietradeXpadSimpledCardComplianceWise en Ticketscript. Samen met onze klant bouwen we een product dat echt onderscheidend is en direct concurrentievoordeel oplevert. De ontwikkeling van een doeltreffend SaaS-product vraagt om een expert; benieuwd hoe wij de ontwikkeling van jouw SaaS-product zouden aanpakken?

Botentekoop.nl

Botentekoop.nl

Bij SaaS staat de gebruiker altijd centraal en bedrijven moeten zichzelf met een vaste regelmaat opnieuw uitvinden en nieuwe diensten ontwikkelen om hun klanten tevreden te houden. De grote adoptie van cloud computing en mobiele apps heeft consumenten, en inmiddels ook bedrijven, ruimschoots overtuigd van de meerwaarde van SaaS-producten. Het kostenmodel is immers flexibeler dan dat van traditionele software en de markt is volwassen genoeg voor zakelijk gebruik. Leveranciers zetten daarom hoog in op het zo robuust, veilig en gebruiksvriendelijk mogelijk maken van hun SaaS-producten. In alle gevallen is er een softwareontwikkelaar met specifieke SaaS-ervaring nodig om een business concept om te vormen tot een werkend product. Dat moet dus een partij zijn die kennis heeft van SaaS-softwareontwikkeling en geavanceerde technologieën.

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk jouw product lanceren. Maar, je wilt er ook zeker van zijn dat het product waarmee je de markt betreedt voldoende waarde aan jouw gebruikers biedt. Het is daarom raadzaam om bij de ontwikkeling van een nieuw product je te focussen op de kern van jouw idee. Zo kun je tegen een beperkte investering zo snel mogelijk waarde bieden aan jouw gebruikers! Daarom kies je voor de ontwikkeling van een MVP; ‘de meest simpele versie van je product waarmee je daadwerkelijk waarde kunt bieden aan jouw gebruikers’.

Botentekoop.nl

Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl
Botentekoop.nl

“GlobalOrange heeft veel voor ons betekend. Ze hebben het hele project voor ons uitgevoerd, waardoor veel van onze beperkte tijd niet verloren is gegaan. Onze kennis van technologie is nihil, maar de keuzes die GlobalOrange daarin heeft gemaakt hebben ons een flexibele, goed presterende applicatie opgeleverd.”

Botentekoop.nl
Esgo Kuipers
Founder, CEO Het Horecakantoor

“Als ik het door GlobalOrange ontwikkelde product aan branchegenoten laat zien, gaan ze ervan uit dat de ontwikkeling minstens twee tot drie jaar heeft geduurd. Wij hadden slechts negen maanden nodig!”

Botentekoop.nl
Wayne Champion
Founder, CEO – tradeXpad

SaaS ontwikkeling waar we trots op zijn

SaaS Development Maturity Model

 

SaaS ontwikkeling is complex en vraagt veel van SaaS-ondernemers, Product Owners en Product managers. Het lijkt soms wel dat je overal tegelijkertijd aan moet denken; product management, UX, architectuur, DevOps, team satisfaction, tools, methodieken, aantrekken en behouden van specialisten, code kwaliteit, etc.

Daarnaast gaat de ontwikkeling vaak niet over rozen. Development van nieuwe features duurt vaak te lang, de gebruiksvriendelijkheid laat soms te wensen over en je ervaart uitdagingen op het gebied van schaalbaarheid of zelfs vendor lock-in. Je ziet de oorzaken van deze problemen in verouderde architectuur of een tekort aan gekwalificeerde specialisten maar is dit wel echt zo?

Effectief ontwikkelen begint bij een compleet beeld van de staat van jouw productontwikkeling, bij daadwerkelijk begrijpen hoe ‘volwassen’ de aanpak is en wat je het beste kunt doen om te verbeteren. Ons SaaS Development Maturity Model geeft je een heldere kijk op de daadwerkelijke oorzaken van de uitdagingen waar je mee worstelt.

Download het SaaS Development Maturity Model

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden

Whitepapers, boekentips en blogs over SaaS ontwikkeling

 • Blog
  Connecting the dots: de juiste partner kiezen voor je volgende productaudit
  Botentekoop.nl
  Read more
 • Blog
  Pas het vernieuwde Agile Product Manifesto toe om sneller waarde te creëren
  Botentekoop.nl
  Read more
 • Blog
  10 effectieve SaaS-prijsmodellen voor maximaal product succes
  Botentekoop.nl
  Read more
 • Whitepaper
  Digital Product Development Maturity Model
  Botentekoop.nl
  Read more

Wij helpen je graag verder

Benieuwd hoe wij software op maat voor jouw bedrijf kunnen maken?

Maak vrijblijvend een afspraak en we kijken samen naar de mogelijkheden.