Artura

Met Artura besparen jachtbouwers geld én weken aan doorlooptijd per project

Stel je eens voor dat het bouwen van een high-tech huis of een superjacht een onvergetelijke ervaring zou zijn, niet alleen voor de eigenaar, maar ook voor iedereen die bij deze projecten betrokken is.

De geavanceerde design- en engineering software, Artura, richt zich op het naadloos verbinden van verschillende technische systemen op een eenvoudige en efficiënte manier. De behoeften van de eindgebruiker worden vertaald naar de exacte positionering van diverse apparaten en installaties in een ruimte of gebouw. Artura wordt momenteel vooral toegepast in de wereld van jachten, waar de integratie van apparatuur en bekabeling bijzonder nauw luistert.

Joris van der Pouw Kraan, oprichter van Artura, zocht naar een samenwerkingspartner die dit idee samen met hem kon vormgeven, ontwikkelen en tot leven brengen. Ze hadden behoefte aan ontwikkelaars die diep konden duiken in de technische aspecten van het product, en Artura vond in GlobalOrange de perfecte partner. Samen werkten we aan het realiseren van deze droom, waarin technologie, innovatie en creativiteit samenkomen.

 

Meer weten over de totstandkoming van deze samenwerking, de aanpak die wij hebben toegepast en hoe we dit kunnen inzetten voor jouw bedrijf? Plan een call met Guido, hij kan er alles over vertellen:

UITDAGING
In 2020 gooide Joris van de Pouw Kraan het roer om na meer dan 5 jaar ervaring als System Engineer bij Van Berge Henegouwen Installaties. Hij was gespecialiseerd in het integreren van luxe technologie in jachten. Hij ergerde zich aan de inefficiëntie van verschillende applicaties die goed moesten samenwerken. Maar hij had een plan. Daarom zegde hij zijn baan op en startte Artura. Met zijn technische vaardigheden begon hij zelf aan de ontwikkeling van het platform. Maar al snel merkte hij dat schaalbare softwareontwikkeling veel expertise vereiste die hij zelf niet in huis had. Hij zocht naar een partner en vond die in GlobalOrange, waarmee hij in een hybride team ging samenwerken.

AANPAK
In een kort tijdsbestek heeft de start-up met behulp van het hybride team van GlobalOrange een enorme ontwikkelingsstap gezet. Wat normaal gesproken twee jaar zou duren, is nu in slechts 6 maanden bereikt. De inzichten uit projecten van GO in andere markten zijn gebruikt om het Artura-platform schaalbaar, veilig en toekomstbestendig te maken.

RESULTAAT
Met Artura besparen systeemintegratoren niet alleen tienduizenden euro’s en weken aan doorlooptijd per project bij het maken van installatietekeningen, maar vermijden ze ook veelvoorkomende ergernissen en miscommunicatie. Dit resulteert in aanzienlijke vermindering van indirecte kosten, wat de grootste winst oplevert.

“Het was buitengewoon waardevol om in het team van GlobalOrange een goede sparringpartner te vinden, wat de basis vormde voor onze voortgang en het mooie resultaat.”

Artura
Joris van der Pouw Kraan
Founder Artura

Het verbinden van systemen met gemak: hoe Artura het mogelijk maakt

Artura heeft de missie om klanten te helpen 10% bouwtijd te besparen op elk project. De software van Artura is ontwikkeld om uitdagingen in systeemontwerp en documentatie aan te pakken. Het bevordert teamwork, vooral in tijdsgevoelige projecten zoals jachtbouw, en garandeert consistente documentatie met het concept van single sources of truth. Artura verbetert ook de documentatie-efficiëntie. Dit maakt Artura een alles-in-één oplossing voor systeemontwerp en documentatiebeheer, wat het tot een waardevolle tool maakt in industrieën waar complexe systemen worden ontworpen en gedocumenteerd. Artura’s visie omvat een grotere behoefte aan samenwerking met alle belanghebbenden in het project, van collega’s tot de klant en medeaannemers.

Artura

De samenwerking in 3 woorden volgens Joris

Expertise

“GlobalOrange was nauw betrokken bij het proces, waarbij hun toegewijde product manager ons hielp om diep in te gaan op de technische aspecten van ons product. Dit product bracht complexe eisen en uitdagingen op het gebied van prestaties met zich mee, wat ons voor serieuze uitdagingen stelde. De samenwerking met GlobalOrange was uiterst waardevol; we konden rekenen op sterke sparringpartners die niet alleen de technische complexiteit begrepen, maar ook in staat waren om oplossingsgericht te denken, met name bij onze softwareapplicatie. Hun diepgaande expertise en betrokkenheid waren van onschatbare waarde. Dankzij hun hulp waren we in staat om technische hindernissen te overwinnen en innovatieve, op maat gemaakte oplossingen te creëren die onze verwachtingen overtroffen.”

Samenwerkingsgericht

“De samenwerking met GlobalOrange was vanaf het begin samenwerkingsgericht. Ik had direct een klik met Yvo, de CEO van GlobalOrange, en kreeg meteen een goede indruk van wat het bedrijf allemaal te bieden had. Toen ik GlobalOrange benaderde met mijn start-up concept, was het antwoord positief. Ik had al wat ideeën uitgewerkt en zelfs een soort demo gemaakt. Wat opviel, was de uitstekende verbinding op technisch vlak met het team van GlobalOrange. Ze hadden niet alleen een sterke affiniteit met het onderwerp, maar ook met de manier waarop ze ons begeleidden. Bovendien konden we steeds snel schakelen, waardoor beslissingen snel genomen werden. Deze snelle en efficiënte manier van werken vormde de basis van onze succesvolle samenwerking.”

Doordachte aanpak

“Ik was zeer te spreken over de aanpak van GlobalOrange. GlobalOrange heeft een expertise op het gebied van productmanagement. Dit zorgt voor een gestructureerde en weldoordachte benadering. Als amateur programmeur kon ik gemakkelijk meekijken en meedenken, wat erg waardevol was. We hadden dagelijkse stand-up meetings, waarbij we de roadmap bespraken en gedetailleerde user stories en cases uitwerkten. Het werkte heel fijn; we creëerden een gestructureerde aanpak waarbij we iedere stap zorgvuldig afstemden. Dit gaf me het vertrouwen dat elke beslissing die we namen goed doordacht was. Dit alles maakte onze samenwerking niet alleen efficiënt, maar ook uiterst effectief in het realiseren van onze doelen.”

“Het was een genoegen met Joris te mogen werken. Hij is echt een vakspecialist die zijn ultieme droom product wil ontwikkelen. Ik ben erg trots op wat we samen bereikt hebben!”

Artura
Robert
Product Manager GlobalOrange

Succesfactoren

In de afgelopen 2,5 jaar sinds de oprichting heeft Artura bewezen een waardevolle tool te zijn door meerdere succesvolle projecten op te leveren. Gebruikers, waaronder ingenieurs die eerder andere softwareapplicaties hebben gebruikt, hebben de positieve impact van Artura benadrukt. Ze prijzen de software vanwege het gemak van aanpassingen en het vermogen om alles ordelijk te organiseren, iets wat voorheen uitdagend was met oudere pakketten. Het succes van Artura wordt verder onderstreept door de eenvoud van leren en gebruiken. Installateurs kunnen naadloos deelnemen aan het ontwerpproces en samenwerken met ingenieurs, zonder veel problemen te ondervinden. Dit wordt mogelijk gemaakt door de kleine leercurve, waardoor het gebruik van Artura intuïtiever is dan bij concurrenten.

Artura

Realiseer succes en groei van jouw product met onze oplossingen op maat!

Wil je dezelfde succesfactoren ervaren die anderen hebben ontdekt met onze op maat gemaakte software? Bij GlobalOrange creëren we innovatieve oplossingen die voldoen aan jouw specifieke behoeften. Benieuwd naar wat onze expertise voor jouw project kan betekenen? Laten we samen de mogelijkheden verkennen. Neem vandaag nog contact op en laat ons jouw ideeën realiteit maken!

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product creëren waar eindgebruikers en business stakeholders van zullen houden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.