IT-uitdagingen in de zorg: bouw, beveiliging en evolutie

IT

Het zorgveld is complex en continu in beweging. Dit geldt eveneens voor het IT-landschap. Hoewel IT-systemen een vereiste zijn om de zorg überhaupt te kunnen managen, brengen deze een hele eigen dimensie aan uitdagingen met zich mee: van het bouwen en doorontwikkelen en onderhouden van deze systemen, integratievraagstukken tot en met regulatory- en compliance-eisen. Omdat de meeste IT-systemen in de zorg met gevoelige en bijzondere persoonsgegevens werken, is beveiliging van deze informatie cruciaal – zeker nu meer systemen worden gekoppeld of ontsloten naar het internet.

  • Strategische keuzes voor compliant IT in de zorg: een kwestie van balans
  • Innovators in onderhoudbare zorgtechnologie en compliance
  • Een bewezen aanpak
  • Case study Medisch platform Hikos

Strategische keuzes voor compliant IT in de zorg: een kwestie van balans

Deze vraagstukken kunnen significante extra werkdruk geven op organisaties die werken aan of met IT-systemen in de zorg – tijd en geld die wellicht beter aan patiëntenzorg besteed had kunnen worden. Het kiezen van een juiste product- en technologiestrategie die complexiteit blijvend binnen de perken houdt en tegelijkertijd compliant blijft kan hier uitkomst bieden. Een belangrijk onderdeel hierbij is een solide User Experience (UX)-aanpak waar we je graag meer over vertellen in dit artikel.

IT

“Zou het niet fijn zijn als een groot deel van de technische complexiteit (blijvend) compliant was, zodat de organisatie zich kan bezighouden met de zorg?”

IT

Innovators in onderhoudbare zorgtechnologie en compliance

GlobalOrange heeft jarenlange ervaring met het bouwen van onderhoudbare producten zonder vendor lock-in in alle domeinen, waaronder de zorg. Deze ervaring leert dat onderhoudbaarheid vanuit zowel product- als technologiemanagement essentieel is voor het blijvend leveren van waarde voor een organisatie. GlobalOrange heeft deze ervaring vertaald in een aanpak die specifiek voor het zorgdomein grote voordelen biedt: zo’n 60% van de ISO 27001/NEN7510 Annex-A beheersmaatregelen (controls) voor platform en techniek wordt afgedekt, zodat de onderneming zich kan richten op de overige organisatorische maatregelen.

Deze aanpak bestaat uit de volgende onderdelen:

Bewezen en ondersteunde technologie en partners

Het ontwikkelen van robuuste, veilige platformen is complex: wat ontwikkel je zelf, is dat überhaupt mogelijk en zinnig en wat laat je aan anderen over? Het maken van deze keuze vereist ervaring en de keuze moet passen bij de organisatie. Wat in ieder geval altijd geldt, is dat wanneer je ervoor kiest om delen van je platform van buiten te halen -of dit nu open source of een commerciële optie is-, de keuze toekomstbestendig moet zijn. Wij kijken hierbij bijvoorbeeld naar de historie en gebruik van een technologie of partner (vendor), naar de markt (beschikbaarheid van talent, tooling, support) en de ontwikkelingen: kun je hier ook in de toekomst verantwoord mee door.

Solide processen die passen bij jou

Ook onze productontwikkelings-, development- en deliveryprocessen zijn gebaseerd op meer dan 15 jaar ervaring. Welke vorm ook bij jou past, we zorgen er voor dat productkwaliteit gewaarborgd is. Dit doen we door goed te begrijpen waar jij vandaan komt, waar je naar toe wilt en wat je omgevingsfactoren en constraints zijn.

Het ontwikkelen van een nieuw product of platform is doorgaans een mooie, maar intense activiteit. De echte waarde wordt echter pas geleverd nadat het product of platform live staat en door jouw klanten en gebruikers wordt gebruikt. Hierbij is het belangrijk dat dit niet alleen plezier is, maar ook veilig, snel en beschikbaar. Dit betekent dat een digitaal product onderhoud en doorontwikkeling nodig zal hebben om er voor te zorgen dat het bij blijft in termen van compatibiliteit en dat eventuele nieuw ontdekte beveiligingsproblemen worden opgevangen. Zelfs als jouw platform relatief stabiel blijft in termen van product features, beweegt de markt: het kan hierbij zo zijn dat er nieuwe eisen komen voor integratie, features of compliance. 

Managed Infrastructure (met GlobalOrange InfraKit & DeliveryKit)

Wij zorgen ervoor dat jouw product- en platforminfrastructuur blijvend gemonitord en up-to-date is met de laatste beveiligingseisen en kostenoptimalisaties. Onze DeliveryKit-aanpak zorgt ervoor dat we het meeste handmatige werk tijdens het opleveren en testen van jouw product uit handen nemen en daarmee de meest gemaakte fouten afdekken, zodat wij met jou kunnen focussen op het leveren van waarde.

 

Een robuuste case study volgens deze waar we trots op zijn is het platform van Hikos:

IT

“Wij geloven dat innovatie alleen gedijt in een sfeer van totale vrijheid en flexibiliteit.”

Bij GlobalOrange geloven we dat het samenbrengen van diverse kennisgebieden van onze klanten het beste product levert – niet alleen voor de eerste versie, maar ook op de lange termijn – daarbij begrijpen we ook het belang van vrijheid. Daarom garanderen wij jou een volledige vrijheid van vendor lock-in. Bij ons behoud je de controle, omdat we geloven dat innovatie alleen gedijt in een sfeer van totale vrijheid en flexibiliteit.

Wil je meer informatie of eens sparren over de mogelijkheden om samen te werken? Onze CTO, Breght Boschker, staat je graag te woord op: +31(0)6 12 34 56 78. 

Ready for next level product development?

Laten we een digitaal product ontwikkelen waar eindgebruikers en business stakeholders blij van worden en dat bovendien toekomstbestendig, schaalbaar, veilig en gemakkelijk te onderhouden is.