5 opvallende artikelen over machine learning en software ontwikkeling – maart 2020.
Net als de rest van Nederland werken wij thuis. Dit om onze bijdrage te leveren aan de “flattening of the curve”. Ondanks het feit dat we relatief goed gewend zijn aan remote werken voelt het vreemd. We missen ons kantoor, elkaar en in het speciaal de drukte in de keuken rond lunchtijd.
Niets aan te doen, het is een relatief klein offer voor ieders gezondheid. En daarbij, ons werk gaat gewoon door. Precies zoals u van ons gewend bent. Ook proberen we af en toe wat extra’s te doen. Onze reserve laptops worden nu bijvoorbeeld gebruikt door Amsterdamse schoolkinderen die niet over een laptop kunnen beschikken en die nu juist nodig hebben.
Omdat we verlangen naar “business as usual” hebben we er voor gekozen om ook deze maand vijf opmerkelijke artikelen over software ontwikkeling en machine learning te verzamelen. Voor wat inspiratie en afleiding.
First things first: Help ons een bijdrage te leveren aan de bestrijding van het Corona virus.
GlobalOrange wil kosteloos helpen met de bestrijding van het Coronavirus. Wij kunnen een bijdrage leveren met data analyse en statistische voorspellingen d.m.v machine learning/A.I.. Om te kunnen beginnen met ons werk hebben we data nodig, daarom zijn we op zoek naar contacten binnen het RIVM\overheid waarmee we in overleg kunnen treden. Ben of ken je iemand in je netwerk en kun je een link leggen? Dan horen we graag van je.
Hoe ontwikkel je een succesvol SaaS-product?
De afgelopen jaren heeft GlobalOrange een groot aantal succesvolle SaaS-producten ontwikkeld. Lees in onze whitepaper hoe je een SaaS-product succesvol kunt ontwikkelen.

3. Kijken: Silicon Valley.
Netflix uitgespeeld? Dan hebben we een geweldige tip voor u: kijk Silicon Valley! Een grappig verhaal over Richard die zijn weg probeert te vinden in het grillige Silicon Valley.
Richard Hendricks is een intelligente maar verlegen en sociaal onhandige programmeur van het technologiebedrijf Hooli. Op een dag ontwikkelt hij een app genaamd Pied Piper die een revolutionair algoritme voor datacompressie bevat. Pied Piper ontvangt een investering van 200.000 dollar van de excentrieke Peter Gregory…
Er staan zes seizoenen voor uw klaar, dus voorlopig zit u even goed.
4.Het potentieel van RPA & ML.
Robotic Process Automation helpt ons met saaie taken, dom werk. Denk hierbij aan het eindeloos invullen van formulieren, simpele geautomatiseerde beslissingen en het management van andere simpele taken. Dat klinkt niet super spannend, behalve als we een machine learning component toevoegen…

5. The Great Automatic Grammatizator.
In 1953 schreef Roald Dahl een kort verhaal, “The Great Automatic Grammatizator”. Hierin vindt Adolph Knipe een computer die in slechts vijf seconden een antwoord heeft op welke wiskunde vraag dan ook. Zijn baas is zo onder de indruk dat hij hem een week betaald verlof cadeau doet. Maar in plaats van het er even van te nemen begint Adolph aan iets waar hij al jaren van droomt, het schrijven van een roman. Hier komt niks van terecht, zelfs niet met de nodige whisky. Het schiet hem te binnen wat zijn ware roeping is. Als hij geen verhaal kan schrijven moet hij maar een computer ontwikkelen die dat wel kan.
Dahl’s fictie werd werkelijkheid in 1973 toen Sheldon Klein, een computerwetenschapper aan de Universiteit van Wisconsin, Novel Writer ontwierp. Het eerste computerprogramma dat verhalen kon schrijven. Het programma had slechts negentien seconden nodig om een moordmysterie van 2100 woorden te produceren.
Amber Caron vraagt zich af; wat doet machine learning met de literatuur?
Klaar voor de volgende industriële revolutie?
Laat uw gegevens hier achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Neem nu contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Heeft u liever dat wij contact met u opnemen? Laat dan een bericht achter! We horen graag van uw.
Contact
